Εντολή να μη μιλήσουν για τον κίνδυνο του κορωνοϊού σε γιατρούς από τη Γουχάν

 

Nέες μαρτυρίες Κινέζων γιατρών, που θα προβληθούν σε ντοκιμαντέρ του ITV με τον τίτλο «Outbreak: The Virus That Shook The World», αποκαλύπτουν ότι εξαναγκάστηκαν να πουν ψέματα παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019, όταν πρωτοεμφανίστηκε στη Γουχάν. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται νέα ανεξάρτητη έρευνα που αναφέρει ότι «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και Κίνα θα μπορούσαν να δράσουν νωρίτερα στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού».

 Η Κίνα ενημέρωσε για πρώτη φορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για 27 περιπτώσεις της άγνωστης τότε ασθένειας στις 31 Δεκεμβρίου ενώ οι πρώτοι θάνατοι αναφέρθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου. Παρ’ όλα αυτά, Κινέζοι γιατροί, όμως, καταγράφηκαν κρυφά από πολίτη – δημοσιογράφο, όπου λένε ότι γνώριζαν από πιο πριν ότι ο ιός ήταν θανατηφόρος. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, γιατροί που συμμετείχαν σε μίτινγκ σε νοσοκομείο έλαβαν την οδηγία «να μη μιλήσουν» για την πραγματική φύση της μετάδοσης του κορωνοϊού

«Ξέραμε ότι ο ιός μεταφερόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά όταν συμμετείχαμε σε ένα μίτινγκ στο νοσοκομείο, μας είπαν να μη μιλήσουμε. Οι τοπικοί ηγέτες είπαν στα νοσοκομεία να μην πουν την αλήθεια», αναφέρεται.

 Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ερευνήσει πλήρως το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να διέφυγε κατά λάθος από εργαστήριο στη Γουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού
 

. Στις 21 Ιανουαρίου, όταν ο ΠΟΥ εξέδωσε την πρώτη αναφορά για τον ιό, η ασθένεια είχε μολύνει τουλάχιστον 278 ανθρώπους στην Κίνα και είχε εξαπλωθεί σε ακόμη τρεις χώρες.

Πηγή: ethnos

Μοίρασε το άρθρο!