Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ωραιοκάστρου

 

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση για την «Τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου του Δήμου Ωραιοκάστρου (Ν. Θεσσαλονίκης) και περιβαλλοντική έγκριση αυτού» (ΦΕΚ 198/Δ 30.03.2024). Με αυτή την απόφαση η γη στην Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου αποκτά πρόσθετη αξία με χωροθετήσεις και καθορισμό των χρήσεων γης.

«Με την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Ωραιοκάστρου πολίτες, μηχανικοί, δικηγόροι, επενδυτές και κάθε ενδιαφερόμενος θα έχουν πλέον γνώση των χρήσεων γης. Η γη αποκτά πρόσθεση αξία και αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τονίζει εκτός των άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Η απόφαση έγκρισης του ΓΠΣ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την πολεοδομική οργάνωση της Δ.Ε. Ωραιοκάστρου, την οργάνωση των οικιστικών περιοχών και των ζωνών υποδοχής παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Δήμου και τον καθορισμό των χρήσεων γης.

Μαζί με το δήμο Ωραιοκάστρου:

-Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Λαυρεωτικής και έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Λαυρεωτικής (Ν. Αττικής) και περιβαλλοντική έγκριση αυτού.

-Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών (Ν. Θεσσαλονίκης) και περιβαλλοντική έγκριση αυτού.

-Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Χωρικής Υποενότητας Κοιλάδας Ωρωπού (Δ.Κ. Νέων Παλατίων, Δ.Κ. Σκάλας Ωρωπού, Δ.Ε. Συκαμίνου, Χαλκουτσίου και Τ.Κ. Ωρωπού) του Δήμου Ωρωπού (Ν. Αττικής) και περιβαλλοντική έγκριση αυτού.

-Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (Ν. Αττικής) καθώς και περιβαλλοντική έγκριση αυτού.

-Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Νεάπολης – Συκεών (Ν. Θεσσαλονίκης), πλην της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων και περιβαλλοντική έγκριση αυτού.

-Τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου του Δήμου Ωραιοκάστρου (Ν. Θεσσαλονίκης) και περιβαλλοντική έγκριση αυτού.

-Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ν. Θεσσαλονίκης) και περιβαλλοντική έγκριση αυτού.

Μοίρασε το άρθρο!