Δομάζος, Κούδας, Μαύρος και Σαργκάνης για τη μεταγραφή Νεϊμάρ

93df5a74e89313eec82684bf2e589e69_L

Τέσσερις θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου μιλoύν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος: τη μετακίνηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν με…
222 εκατ. ευρώ!

 

Ο «Στρατηγός» Μίμης Δομάζος, ο «Μεγαλέξανδρος» Γιώργος Κούδας, ο «Θεός» Θωμάς Μαύρος και το «Φάντομ» Νίκος Σαργκάνης, αναφέρθηκαν στη μεταγραφή που έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες σε όλο τον κόσμο, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής, την αρχή μιας άλλης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι μετά, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, σύμφωνα με κορυφαία ευρωπαϊκά ΜΜΕ, που δεν δίστασαν να τη χαρακτηρίσουν ως «μια πράξη πραγματικής βίας».

Ξεπερνώντας, σύμφωνα με Ευρωπαίους αναλυτές κάθε περιουσιακό και ηθικό όριο, παρακάμπτοντας το περίφημο Financial Fair Play, ακινητοποιώντας την UΕFA και επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ιταλική εφημερίδα «La Stampa», πως στο τέλος κερδίζει πάντα αυτός που έχει τα περισσότερα χρήματα για να δαπανήσει πληρώνοντας για τα πάντα και τους πάντες.

«Πρόκειται για την μέρα που η μεταγραφική αγορά χάνει και το τελευταίο (μικρό) στρώμα της αθωότητας που είχε απομείνει», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μίμης Δομάζος: Χαίρομαι που παίρνει αυτά τα χρήματα, γεννήθηκε για να παίζει μπάλα

«Αφού υπάρχουν κάποιοι που τα δίνουν αυτά τα χρήματα, νομίζω τα αξίζει για να τα πάρει. Δυο-τρεις ομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Σίτι, μπορούν να παίζουν με αυτά τα ποσά. Εκεί που έφτασε το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση. Αυτές οι ομάδες που τα δίνουν τα βγάζουν από διαφημίσεις, από φανέλες, από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από την εμπορική χρήση.

»Υπάρχει ανταγωνισμός και είναι μεγάλος, αλλά τα χρήματα αυτά θεωρώ ότι οι παίκτες αυτοί τα φέρνουν πίσω. Η ομάδα θα δαπανήσει αλλά και θα πάρει. Χαίρομαι ότι οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν αυτά τα χρήματα γιατί έχουν έρθει από τον Θεό. ΌΙταν βγήκαν ο Νεϊμάρ, Μέσι, Ρονάλντο από την κοιλιά της μάνας τους, βγήκαν για να παίξουν μπάλα. Εμείς παρακολουθούμε απλώς από απόσταση», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μίμης Δομάζος.

Γιώργος Κούδας: Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, είναι πρόκληση για τον υπόλοιπο κόσμο

«Αυτά είναι εξωπραγματικά που συμβαίνουν. Ο Νεϊμάρ είναι μεγάλος παίκτης αλλά τη ρήτρα, που σίγουρα σωστά έβαλε η Μπαρτσελόνα, δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορέσει κάποιος να την πληρώσει. Είναι παιχνίδια οικονομικά, πρόκειται σίγουρα για οικονομικό ντόπινγκ. Ο ανταγωνισμός γίνεται αθέμιτος. Μιλάμε για 222 εκατ. που θα γίνουν 500 με 600 εκατ. ευρώ στο σύνολο της μεταγραφής, όπως διαβάζω.

»Είναι σίγουρα πρόκληση για τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν υπάρχει αθλητής στον κόσμο που να αξίζει αυτά τα χρήματα. Εδώ δεν μιλάμε ότι αγόρασαν κάποιο οικόπεδο, μία επιχείρηση ή κάτι άλλο, αλλά έναν παίκτη. Με τέτοια ποσά και τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαμε, λέοντας καθ’ υπερβολή, να ξοφλήσουμε το χρέος μας.

»Εμείς στα δικά μου χρόνια, τότε που έπαιζα ποδόσφαιρο, ούτε στα καλύτερά μας όνειρα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα δίνονταν κάποτε αυτά τα ποσά. Κι όμως το ζούμε. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει», είπε ο Γιώργος Κούδας.

Θωμάς Μαύρος: Είναι πρόκληση, το ποσό είναι πάνω από τη λογική

«Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό. Ο Νεϊμάρ είναι μεγάλος παίκτης αλλά είναι τεράστιο και το νούμερο. Είναι υπερβολικό, αλλά το νούμερο εξωπραγματικό. Δεν φανταζόμουν ποτέ ούτε στη σκέψη μου ότι θα δοθούν τόσα χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι πρόκληση.

»Βέβαια προσφέρει θέαμα στον κόσμο, όμως το ποσό είναι πάνω από τη λογική για τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν. Εμείς φυσικά εδώ στην Ελλάδα είμαστε σε απόσταση. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με ομάδες και χώρες, απλά παρακολουθούμε αυτό που γίνεται. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά να φτιάξουμε ποδόσφαιρο δυνατό, σιγά σιγά, μετά από χρόνια να κάνουμε κάτι», σημείωσε ο Θωμάς Μαύρος.

Νίκος Σαργκάνης: Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν τιμή, αλλά χάνεται το νόημα

«Αρχικά πρέπει να πούμε ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν τιμή. Αν σκεφτούμε ότι ο Μέσι και ο Νεϊμάρ έπαιζαν στην ίδια ομάδα, νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό πως ποτέ δεν θα γινόταν πρώτος ο Νεϊμάρ. Γι’ αυτό έγινε η μεταγραφή. Για να μπορεί να ξεχωρίσει σε μια άλλη ομάδα και να μην είναι… σκιά του Μέσι. Αυτό το σκοπό είχε η μεταγραφή.

»Τα νούμερα εμένα δεν μου λένε τίποτα. Μεταφέρονται από λογαριασμό σε λογαριασμό. Δεν υπάρχουν νούμερα. Η αξία είναι αυτή που μετράει. Επειδή δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι παίκτες, γι’ αυτό οι μετακινήσεις τους γίνονται με μυθικά ποσά. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ποδοσφαιρική αξία 222 εκατ. ευρώ. Χάνεται το νόημα. Ο παίκτης είναι η αξία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή αριθμοί αυτού του ύψους που μπορούν να ανταποκριθούν σε παίκτες, αλλά και γενικότερα σε αθλητές.

»Εμείς στην Ελλάδα παρακολουθούμε απλά. Όμως έχω την αίσθηση ότι όσο και να μεγαλώνουν τα νούμερα συγκριτικά με την Ελλάδα, η ψαλίδα έχει κλείσει αγωνιστικά. Αυτό οφείλεται στα παιδιά που παίζουν εξωτερικό. Όχι φυσικά εξαιτίας του εθνικούς μας πρωταθλήματος. Το εθνικό μας πρωτάθλημα δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί πολύ», υπογράμμισε ο Νίκος Σαργκάνης.

Μοίρασε το άρθρο!