Δεν σταματάει με υπογραφές μια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – Κάθε 28 λεπτά δολοφονείται ένα παιδί

Λέω ότι είμαι ρομαντικός. Λάθος. Ήμουν. Δεν είμαι πια. Πίστευα ότι αν ο λαός αντιδράσει, αν οι πολλοί πάρουν θέση, ο πόλεμος μπορεί να σταματήσει… Βλακείες. Εδώ και μέρες έχω υπογράψει όπου μπορώ για να σταματήσει η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Εκεί όπου το.. δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ εξελίσσεται στη μαζικότερη εξόντωση ενός λαού στον κόσμο. Χειρότερη από αυτά που γινόντουσαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Υπογράφω, υπογράφω, υπογράφω… Και μας γράφουν! Στα παλιά τους τα παπούτσια… Ο Κούγιας το πρωί είπε να αφιερώσουμε μια ώρα από την ζωή μας όλοι, για να κατέβουμε στους δρόμους. Έχει δίκιο. Δεν περίμενα ότι θα το πω ποτέ αλλά έχει. Με μια διαφορά: Ότι μάλλον τίποτα δεν θα αλλάξει. Αυτό που γίνεται στη Γάζα είναι αποφασισμένο και θα πάει μέχρι το τέλος. Το τέλος των Παλαιστινίων.

Κανενός το αυτί ιδρώνει που κάθε 28 λεπτά δολοφονείται ένα παιδί. Ολόκληρες πόλεις ισοπεδώνονται και ουδείς νοιάζεται. Σαν να μην συμβαίνει… Τις προάλλες κάποιος είπε «οι λαοί είναι με τους Παλαιστινίους και οι κυβερνήσεις με τους Ισραηλινούς». Ούτε αυτό πιστεύω απόλυτα. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που είναι, που είναι με τους λαούς. Και με τους από εδώ και με τους από εκεί. Που σιχαίνονται εξίσου και τον Νετανιάχου και τη Χαμάς. Αλλά ανάθεμα κι αν ακούγονται πια κι αυτοί. Δεν ακούγεται πια κανείς. Κανείς. Μόνο τα όπλα, οι βόμβες και τα κλάματα…

Μακάρι να κατεβαίναμε στους δρόμους και να φωνάζαμε να σταματήσει η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και να σταματούσε…

Δεν είμαι υπέρ των θεωριών συνωμοσίας. Δεν ήμουν ποτέ. Αλλά όλο αυτό που γίνεται εκεί κάτω, εξελίσσεται όπως κάποιοι το έχουν προβλέψει. Νιώθω ντροπιασμένος που η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε τον Πόντιο Πιλάτο και δεν έδωσε την ευκαιρία στην Ειρήνη, έστω αυτή την εύθραυστη, να διεκδικήσει κάτι καλύτερο πέντε μέρες ακόμα… Ντροπή. Ντροπή. Ντροπή. Να κατέβουμε στον δρόμο, να φωνάξουμε δυνατά αλλά πιστεύει έστω ένας ότι θα σταματήσουμε κάτι; Να με συμπαθάτε οι ρομαντικοί αλλά θαρρώ πως όχι… Εδώ έκαναν κωλόχαρτο το ψήφισμα του ΟΗΕ… Άλλοι υποκριτές κι εκεί. Άλλοι παραμυθάδες. Κάθε 28 λεπτά δολοφονείται ένα παιδί… Κι εσύ έπλυνες απλά τα χέρια σου. Ντροπή.

Μοίρασε το άρθρο!