ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ 9η ΤΟΥ ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ 9η ΤΟΥ ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Στις αρχές Απρίλη 1945, τα σοβιετικά στρατεύματα άρχισαν τη μαζική τους επίθεση κατά του Βερολίνου.            Δύο Ομάδες Στρατιών με 2.500.000 στρατιώτες και 6.000 άρματα μάχης. Μαζί τους μία Πολωνική Στρατιά με 100.000 στρατιώτες. Την πρώτη ημέρα της επίθεσης, 40.000 πυροβόλα έριξαν 1.250.000 οβίδες. Απέναντί τους 1.000.000 Γερμανοί στρατιώτες. Οι ναζί επιστράτευσαν ακόμα και παιδιά 14 ετών.

Λίγες εβδομάδες μετά, σοβιετικοί στρατιώτες ύψωσαν την κόκκινη σημαία στο κτίριο του Ράϊχσταγκ και στις 30 Απριλίου, ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Δύο ημέρες πριν, ο Μουσολίνι είχε εκτελεστεί από ιταλούς κομμουνιστές. Το βράδυ της 8ης προς 9η του Μάη, το ναζιστικό τέρας παραδόθηκε στους συμμάχους άνευ όρων.

            Η μέρα αυτή ήταν, είναι και θα είναι ημέρα μνήμης και τιμής της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Η Νίκη αυτή φέρει τη σφραγίδα των λαών που αντιστάθηκαν. Κυρίως του Εργατικού κράτους της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού της, με την ηγεσία του Ι. Στάλιν. Τη σφραγίδα των αντάρτικων στη Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα,  Γαλλία, Τσεχοσλοβακία κλπ. Τη σφραγίδα της εργατικής τάξης των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει το ότι ο φασισμός και ο ναζισμός αποτελούν δημιουργήματα του καπιταλισμού. Αυτό το σύστημα τους ανέδειξε και τους επέβαλε, για τα συμφέροντά του. Ανεξάρτητα του ότι τα πράγματα έγιναν ανεξέλεγκτα. Ωστόσο, το αιματηρό τίμημα το πλήρωσαν μόνον οι λαοί και όχι οι πλουτοκράτες.

            Η Ε.Ε., ως συμμαχία υπό την ηγεμονία του γερμανικού κεφαλαίου, είναι ο πρωτεργάτης στην εκστρατεία σπίλωσης του σοσιαλισμού, παραχάραξης της Ιστορίας. Επέλεξε την 9η Μάη για να γιορτάζει τη «Μέρα της Ευρώπης»  (!) , σα να μην υπήρχαν άλλες ημέρες. Για να συγκαλύψει τι έγινε τότε, για να μην αποτελεί αυτή η ημέρα πηγή διδαγμάτων για τους λαούς της Ευρώπης και του Κόσμου. Για να αποκρύψει τις ευθύνες των καπιταλιστών για τον πόλεμο. Ενός πολέμου με 55 εκατομμύρια νεκρού, που δεν έγινε μόνο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας αλλά και των εταιρειών της  Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ. Αυτών, που με πολλά μέσα ενίσχυσαν τους Χίτλερ – Μουσολίνι και τους  Γιαπωνέζους  στρατοκράτες. Το έκαναν για τη  κερδοσκοπία  τους αλλά κυρίως για να χρησιμοποιήσουν τους δικτάτορες ενάντια στη Σ.Ε. και το εργατικό κίνημα. Μετά τον πόλεμο, εξακολούθησαν να στηρίζουν τους Φράνκο-Σαλαζάρ-Χιροχίτο. Στελέχωσαν με ναζί τον κρατικό μηχανισμό της Δ. Γερμανίας, μέχρι και την αρχηγία του ΝΑΤΟ.

Οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και οι ντόπιοι συνεργάτες τους θέλουν να ξεχάσουμε τη μεγάλη μέρα της συντριβής του ναζισμού, συντριβή που έσωσε και έφερε την ευημερία για πολλά χρόνια σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους. Μόνο κατά τη μάχη του Βερολίνου απελευθερώθηκαν από στρατόπεδα εργασίας των ναζί 800.00 ξένοι εργάτες και εκατοντάδες χιλιάδες από  τα στρατόπεδα εξόντωσης. Μαζικοί τάφοι. Ζωντανοί σκελετοί ….βαριά ανάπηροι …. Άνθρωποι σκιές εξ αιτίας του ναζισμού. Συμπατριώτες μας από την εβραϊκή μειονότητα….

            Η 9η του Μάη ενοχλεί γιατί καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί μονόδρομων και επιβεβαιώνει ότι, όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να ανοίξουν άλλους δρόμους προς τα μπρος, ακόμα και ενάντια σε πανίσχυρους αντιπάλους.  Ενοχλεί γιατί θυμίζει ότι ο καπιταλισμός γεννάει το φασισμό, μαζί με κρίση, πόλεμο και αντικομουνισμό, όπως γίνεται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή μας. Όπως γίνεται και στη χώρα μας, που το σύστημα, με όλες του τις κυβερνήσεις, χαϊδεύει τους εγκληματίες Χρυσαυγίτες, ως τη χρυσή εφεδρεία της σαπίλας. Ως μπράβους των αφεντικών και άλλοθι της «δημοκρατίας» των αστικών κομμάτων. Όλοι μαζί προσπαθούν να τσακίσουν, ο καθένας με τον τρόπο του το λαό μας.

            ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ, ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ, ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΗΝ ΗΡΩΪΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

            ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝ  ΤΩΝ  ΝΑΖΙ, ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

                                              …………………………………

            Απόσπασμα από το άρθρο «Το πρωινό της ειρήνης» του Ιλιά  Έρενμπουργκ: 

             «Σαν αρουραίοι τρύπωναν οι τελευταίοι Γερμανοί φασίστες στους υπόγειους διαδρόμους του Βερολίνου, στις χαραμάδες, στους σωλήνες. Οι πανουκλιασμένοι αρουραίοι, κλονισμένοι από τη γιορτή του φωτός, προσπαθούν να συνεχίσουν τη νύχτα. Ξύνονται, τσιρίζουν, απειλούν με το δηλητήριό τους σε διάφορα υπόγεια του Παλιού και του Νέου Κόσμου. Αλλά δεν θα έχουν σωτηρία, αρκετά νοστάλγησαν οι άνθρωποι το φώς, την αλήθεια, τη λογική ….

Δεν σώσαμε μόνο την Πατρίδα μας, σώσαμε την πανανθρώπινη κουλτούρα, τις αρχαίες πέτρες της Ευρώπης, τους βιοπαλαιστές της, τα μουσεία της, τα βιβλία της. Αν η Αγγλία γεννήσει νέο Σαίξπηρ, αν υπάρξουν στη Γαλλία νέοι εγκυκλοπαιδιστές, αν δώσουμε στην ανθρωπότητα έναν νέο Τολστόι, τότε αυτό θα γίνει επειδή οι στρατιώτες της ελευθερίας περπάτησαν χιλιάδες χιλιόμετρα και  πάνω από την πόλη του σκότους ύψωσαν τη σημαία της ελευθερίας, της αδελφοσύνης, της ειρηνικής δουλειάς, της αλληλεγγύης όλων των εργαζόμενων.

Όλοι οι λαοί θα βρουν μια θέση κάτω από τον ήλιο. Θα ζήσει και ο γερμανικός λαός, καθαρισμένος από τη φασιστική αισχρότητα. Αλλά δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει στη γη μέρος για τους φασίστες: είναι ο  όρκος μας, ο όρκος των νικητών. Οι ελεύθεροι άνθρωποι δε θέλουμε να υποδουλώσουμε κανέναν. Θέλουμε άλλο: να κάψουμε την απαίσια μάστιγα, να σώσουμε τα παιδιά από την επιστροφή της καφετιάς πανούκλας …..».

                                                                                 Θεμελής Θ.  Αγγελος

                                                                             Υποψήφιος Δήμαρχος της

                                                            «ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»

 

Μοίρασε το άρθρο!