ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σ. Αναστασιάδη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να κηρυχθούν Σταυρός και Βρασνά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να κηρυχθούν Σταυρός και Βρασνά  του Δήμου Βόλβης,  ζητά ο Βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, με επιστολή που απέστειλε σήμερα 29 Ιουνίου 2018, προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εσωτερικών, καθώς και προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα.

Θεσσαλονίκη 29 Ιουνίου 2018

Προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

Κοινοποίηση προς τον Δήμο Βόλβης

Θέμα: Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης ζημιών

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Στις 28 Ιουνίου 2018, από το πρωϊ βρέθηκα στις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές των Βρασνών και του Σταυρού του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι τις εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν σε υποδομές σπίτια, καταστήματα και στο παραλιακό μέτωπο.

Παρά την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της περιφέρειας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στους πληγέντες με μηχανήματα και φυσική παρουσία, υπάρχει ανάγκη επιπλέον άμεσων παρεμβάσεων.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί πλήττει την εικόνα της περιοχής και μάλιστα στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα η ζημία για την τοπική κοινωνία να είναι ανυπολόγιστη.

Ως εκ τούτου είναι σημαντικό και σκόπιμο να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα.

Η θερινή τουριστική περίοδος πιέζει για να μην μεγεθυνθεί περαιτέρω η οικονομική ζημιά.

 

 

Με εκτίμηση

Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης

 

 

Μοίρασε το άρθρο!