Γ.Παπακωνσταντίνου: «Η καθαριότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον δήμο»

Τις θέσεις της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» για την επόμενη ημέρα στην Καθαριότητα και τη Διαχείριση των Απορριμμάτων παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε σχετική θεματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

«Η καθαριότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτά που καταγράφονται σήμερα στον δήμο Ωραιοκάστρου. Μπορεί για άλλους δήμους να είναι αυτονόητα αυτά τα ζητήματα, όμως δυστυχώς για τον δικό μας δεν είναι. Για το λόγο αυτό, θα αποτελέσει τη δική μας μεγαλύτερη μέριμνα την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης. Θέλουμε όχι μόνο να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας, αλλά να αποφέρει και έσοδα προς τον δήμο», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου πρόσθεσε πως στόχος θα είναι να προσφέρονται στους πολίτες ευρωπαϊκές υπηρεσίες όσον αφορά την καθαριότητα, με ενισχυμένη την προσπάθεια ανακύκλωσης και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Εμπεριστατωμένα, μέσα από πίνακες και στοιχεία, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας», Βαγγέλης Κανταρτζής, ενώ σε μία συμβολική κίνηση μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους οικολογικές βιοδιασπώμενες σακούλες από φυτικό άμυλο.

Τη θεματική εκδήλωση παρακολούθησαν ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Γιώργος Κρεμλής και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, οι οποίοι σε σύντομες ομιλίες ανέφεραν ιδέες και προτάσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα της καθαριότητας και να αυξηθεί η ανακύκλωση στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Με τη συγκεκριμένη θεματική εκδήλωση, η οποία για μία ακόμη φορά παρουσιάστηκε και στη νοηματική γλώσσα, έκλεισε ο πρώτος κύκλος των παρουσιάσεων των προγραμματικών της θέσεων που διοργάνωσε η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας». Είχαν προηγηθεί συζητήσεις για θέματα που αφορούσαν την Ανάπτυξη, τα Οικονομικά, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Ασφάλεια και τα Αδέσποτα.

«Έχουμε καταγράψει όλες τις ανάγκες και τα προβλήματα του δήμου και των δημοτών. Έχουμε προχωρήσει και έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης και ένα πρόγραμμα το οποίο δεν είναι μόνο στα λόγια. Παρουσιάσαμε το πρόγραμμα μας ανά τομέα και θα είναι στη διάθεση των δημοτών στο σύνολο του. Είναι ένα πρόγραμμα δέσμευσης για το πως θα κινηθούμε και ένα πρόγραμμα απόδειξης ότι είμαστε γνώστες των προβλημάτων του δήμου», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Δείχνουμε ότι είμαστε έτοιμοι σήμερα να αναλάβουμε τη διοίκηση και ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν έχει ούτε μία μέρα για χάσιμο. Έχουμε προτάσεις, έχουμε γνώση και έχουμε και τη διάθεση να ξεκινήσουμε δουλειά από την επόμενη στιγμή που θα μας αναθέσει τη διοίκηση του δήμου ο λαός του Ωραιοκάστρου», συμπλήρωσε.

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!