Για το ηθικό πλεονέκτημα μιας ανήθικης χώρας– Του Σταύρου Κόλκα

Μάχη γίνεται για το ποιος θα κερδίσει τη κοινή γνώμη. Εννοείται πως πλέον από την ατζέντα των ΜΜΕ δεν υπάρχει το ότι τα πάντα κρίθηκαν στα δικαστήρια και πως η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς είναι δεύτερη. Και βέβαια, αναζητούνται επιχειρήματα που θα πείσουν πως δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Την φράση που ακούει ο κερατάς όταν πιάνει στα πράσα τη γυναίκα του.

Διάβαζα ένα ποστ ενός πολύ καλού φίλου, συναδέλφου που υποστηρίζει την ΑΕΚ. Ναι φίλοι μου… αντικειμενικοί. Οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν και ομάδες. Συμβαίνει παντού, αλλά ας το ξεπεράσουμε.

Ήταν περήφανος που η ΑΕΚ δεν έβγαλε φέτος ανακοίνωση για τη διαιτησία, όμως ο Μελισσάν πέρασε μία βόλτα από τον Περέιρα χωρίς να έχει αδικηθεί ουσιαστικά ποτέ η ομάδα του. Επίσης δε νομίζω να είναι κρυφή η σχέση ΑΕΚ – Θωμά, ναι του γνωστού. Ας το πάμε αλλιώς λοιπόν. Να δούμε πόσες ομάδες τα τελευταία 30 χρόνια συνεργάστηκαν με τον συμπαθή Τομ και πόσες ανακοινώσεις έβγαζαν τον χρόνο.

Τα πάντα για το ηθικό πλεονέκτημα, το τι θα πιστέψει η κοινή γνώμη, το πως θα επηρεαστούν περισσότερο οι θεσμοί. Πολιτικοί, δικαστές, απλός κόσμος. Να διαλέξουν αφεντικό όπως έκανε ο Κομίνης στη Τούμπα. Τον οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχουν καλέσει από την ΚΕΔ για τα εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου που έπραξε στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Η επικοινωνία χρησιμοποιείται πλέον για εκβιασμό και όποιος την ελέγχει έχει το πλεονέκτημα. Ποιες μεταγραφές, ποιος προπονητής. Πρόεδρε πάρε τριάντα σάιτ να τους σκίσουμε. Έτσι δουλεύει το πράγμα.

Ενόψει τελικού λοιπόν, έμαθα πως η ΑΕΚ δεν θέλει τον Σιδηρόπουλο. Δεν έμεινε βέβαια και κανένας άλλος, κάηκαν οι υπόλοιποι. Το παράξενο είναι πως όποιος αισθάνεται πως ελέγχει τα κόζια, δεν θέλει τον Σιδηρόπουλο. Και εννοείται πως δεν θέλει και το VAR.

O Ολυμπιακός παλαιότερα και η ΑΕΚ τώρα δεν θέλουν τον διεθνή ρέφερι. Και δεν έχουν κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση υπέρ του VAR. Εγώ πως να το εκλάβω αυτό; Να πω πως όμως η ΑΕΚ δεν βγάζει ανακοινώσεις για τη διαιτησία;

Εγώ προτείνω κάτι άλλο για τον τελικό. Και Σιδηρόπουλο και VAR. Νομίζω πως θα είναι και η καλύτερη επιλογή – πρόβα τζενεράλε του συγκεκριμένου συστήματος. Είναι κανείς της ΑΕΚ υπέρ αυτής της επιλογής; Ή μήπως δεν προλαβαίνουμε να στήσουμε το σύστημα σε δεκαπέντε μέρες; Δέκα κάμερες θα συνδέσουμε δεν θα μεταφερθούμε σε άλλη διάσταση.

Όποιος και να είναι ο διαιτητής άλλωστε, η πίεση που θα πέσει πάνω του θα είναι τεράστια. Ας τον βοηθήσουμε.

Κάθομαι και τους ψάχνω για το ποιος θα μπορούσε να είναι. Μήπως να βάλουν τον Μάνταλο που είναι κουμπάρος του Παπασταμάτη που δουλεύει για την ΑΕΚ και στη πρεμιέρα απέβαλε τον Λουτσέσκου σαν τέταρτος και πάλι σαν τέταρτος στη Λάρισα είπε πως η ανατροπή του Μάτος δεν είναι πέναλτι, ενώ απέβαλε τον Κουλούρη για μία μονομαχία στον αέρα μόλις είχε μπει; Να βάλουμε τον Αρετόπουλο που έβγαλε τη νομική σε τέσσερα λεπτά και έστειλε συμπληρωματική; Τον Καλογερόπουλο που είναι τραυματίας έξι μήνες; Τον Κομίνη που δεν πρέπει να σφυρίξει στη ζωή του ούτε ως ναυαγοσώστης; Ένας Σιδηρόπουλος έμεινε και ο Παπαπέτρου. Αυτοί είναι και τέλος.

Μη πάμε στους βοηθούς ή στους επιπρόσθετους. Άστο καλύτερα, ας κάνουμε καμιά μεταγραφή από το εξωτερικό.

Και το άλλο παράδοξο είναι πως η ΑΕΚ δεν θέλει τον Σιδηρόπουλο που στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του Λουτσέσκου έχασε. Και αναφέρομαι στη Τρίπολη όταν και ακυρώθηκε γκολ του Βαρέλα ως οφσάιντ. Που ήταν παθητικό αλλά θα μπορούσε να κάνει την παλαβή.

Όμως η ΑΕΚ δεν έχει βγάλει ανακοίνωση. Πεταμένο ηθικό πλεονέκτημα τόσος κόπος γίνεται για σένα σε μία τόσο ανήθικη χώρα.

Για να μη το παίζω και μυξοπαρθένα, έχουμε κάνει και εμείς τις ξερές μας. Όμως σε μία τέτοια εποχή που τα πάντα άλλαζαν προς το καλύτερο, μάλλον υπήρξαν κάποιες άγαρμπες στιγμές που έδωσαν πατήματα. Και αυτές δεν πρέπει να υπάρξουν στο μέλλον.

Από εκεί και πέρα, βλέποντας τι γίνεται δεξιά κι αριστερά, να ενημερώσω τους οπαδούς και των δύο ομάδων που θα αναμετρηθούν την 12η του Μάη,  πως η ομάδα που κινείται υπόγεια για να έχει πλεονέκτημα για του χρόνου, είναι η 3η της παρέας των ανταγωνιστών.

Ήδη επικοινωνιακά χρησιμοποιεί το ποστ της Ορίτζιναλ για να δυναμιτίσει το κλίμα και για να πιέσει τους θεσμούς μέσα από δήθεν αντικειμενικούς συναδέλφους που βρίσκονται όμως στη δούλεψή της.

Άρα λίγα λόγια μέχρι το βράδυ της 12ης του Μάη απ΄ όλους γιατί ήδη χασκογελάνε με αυτό που κατάφεραν. Και επειδή δεν έχετε κατανοήσει το επίπεδο της σκέψης τους, έχετε το νου σας άπαντες.

ΥΓ Μέσα στη προσπάθεια για τον έλεγχο του ηθικού πλεονεκτήματος στα μάτια της κοινής γνώμης, ήταν και οι πλάτες στον Αλαφούζο. Ο Παναθηναϊκός είναι εγκλωβισμένος πλέον μεταξύ διάλυσης και σκοτεινής επόμενης ημέρας.

Μοίρασε το άρθρο!