Για τις ΗΠΑ οι δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι είναι «αυτοσυγκράτηση» του Ισραήλ

Το Ισραήλ «επέδειξε αυτοσυγκράτηση» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι, καταδικάζοντας σθεναρά τη Χαμάς.

Ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνεδριάζει κατόπιν αιτήματος του Κουβέιτ για τη σφαγή στη Γάζα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ επισήμανε: «Καμία χώρα σε αυτήν την αίθουσα δεν θα ενεργούσε με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση όσο το Ισραήλ».

«Η Χαμάς είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα χθες» διαβεβαίωσε η Χέιλι, τονίζοντας ότι η στάση της παλαιστινιακής οργάνωσης υποδαυλίζει τη βία εδώ και χρόνια, «πολύ πριν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μεταφέρουν την πρεσβεία τους» στην Ιερουσαλήμ.

«Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη τους για τους θανάτους όμως υπάρχει πολλή βία στην περιοχή» συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος επισημαίνοντας ότι λυπάται διότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συζητά αρκετά σχετικά με τις ενέργειες του Ιράν στη Συρία και την Υεμένη.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν χθες από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ασκήσουν βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ για ανεξάρτητη έρευνα για το μακελειό.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν ακόμη Παλαιστίνιο

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων, καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Η είδηση έγινε γνωστή από αξιωματούχους των τοπικών υπηρεσιών Υγείας, καθώς Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου, αν και λιγότεροι σε σύγκριση με χθες Δευτέρα, όταν τουλάχιστον 60 άνθρωποι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά.

Τον 51χρονο άνδρα, που ονομαζόταν Νασέρ Γκοράμπ, πυροβόλησαν και σκότωσαν κατά μήκος των συνόρων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, αφού χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέστησαν σήμερα στις κηδείες των θυμάτων της χθεσινής ημέρας.

Μοίρασε το άρθρο!