«Βόμβα» από τη Ρωσία: Ρίχνει… χρυσάφι στα πόδια Άρη και ΠΑΟΚ – Σχέδιο για νέα λίγκα

Το σχέδιο για τη νέα EuroLeague του Αντρέι Βατούτιν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Πολλά εκατομμύρια στο τραπέζι για Άρη και ΠΑΟΚ

Οι ρωσικές ομάδες μπάσκετ έχουν αποβληθεί από την φετινή Euroleague λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και το μέλλον τους στην διοργάνωση βρίσκεται στον… αέρα. Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν είχε εξαπολύσει επίθεση μετά από αυτή την απόφαση και όπως αναφέρει η «Kurir» έχει στα σκαριά την δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής λίγκας, για την οποία θέλει να κλείσει εμπορικά ονόματα ομάδων που δεν έχουν δεσμεύσεις με την Ευρωλίγκα και να ρίξει… χρυσάφι στα πόδια τους για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Βατούτιν με πρωταρχικό κίνητρο τα μεγαλύτερα έσοδα προς τις ομάδες, θέλει να φέρει στη νέα λίγκα συλλόγους από την πατρίδα του, την Τουρκία, την Σερβία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο. Κάθε ομάδα θα λαμβάνει ως μπόνους συμμετοχής 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κατάκτηση του τροπαίου θα αμείβεται με 4 εκατομμύρια ευρώ αντί του ενός εκατομμυρίου ευρώ που αντιστοιχεί στην EuroLeague. Η πρόσκληση για συζήτηση έχει ήδη σταλεί σε Εφές, Φενέρ, Γαλατά, Γκαζιάντεπ, ενώ στο πλάνο μεταξύ άλλων υπάρχουν ο Παναθηναϊκός, λόγω της κόντρας με την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός, αλλά και η ΑΕΚ, ΑΡΗΣ,ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

“Ο Αντρέι Βατούτιν είναι έτοιμος να ξεκινήσει μία ελίτ μπασκετική διοργάνωση, που θα διοργανωθεί παράλληλα με την υπάρχουσα Ευρωλίγκα. Αυτές οι φήμες, που έχουν βάση, ακούγονται εδώ και αρκετές ημέρες, ακόμη και στην κοινότητα του Twitter. Ο Βατούτιν είναι ένας ισχυρός άνδρας του μπάσκετ, ένας εργάτης, ενώ η ΤΣΣΚΑ και οι υπόλοιπες ρωσικές ομάδες, η Ζενίτ και η Ούνικς, έχουν εκδιωχθεί από τη EuroLeague εξαιτίας της επιχείρησης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Όλα θα κριθούν από την συμπεριφορά απέναντι στις ρωσικές ομάδες. Οι δυσαρεστημένοι θα μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς να τιμωρηθούν. Ο βασικός χορηγός θα είναι ο κολοσσός Gazprom, ο οποίος εκδιώχθηκε από το UEFA Champions League. Έβαζε εκεί 50.000.000 ευρώ ετησίως, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της διοργάνωσης” αναφέρει η Kurir. 

“Τα έσοδα των ομάδων θα είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερα από αυτά της EuroLeague. Η νίκη τώρα δίνει 30.000 ευρώ, ενώ στη νέα διοργάνωση θα δίνει 120.000 ευρώ. Ο τίτλος θα δίνει 4.000.000 ευρώ από το 1.000.000 που δίνει σήμερα. Ο προϋπολογισμός για την νέα διοργάνωση, αν αυτή υποστηριχθεί από την Τουρκία, θα ξεπερνάει τα 100.000.000 ευρώ ετησίως και κάθε ομάδα, ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα παίρνει τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ. Θα υπάρχουν πέντε ρωσικές ομάδες, τέσσερις τουρκικές τρεις σερβικές και τρεις ελληνικές, μία από την Ουγγαρία, μία από την Βουλγαρία και μία από το Μαυροβούνιο. Έχει ήδη γίνει πρόταση στην Εφές και στην Φενέρμπαχτσε, στην Γαλατασαράι, στην Γκαζιαντέπ και στην Νταρουσάφακα, στον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε πόλεμο με τον Μπερτομέου, στον Ολυμπιακό, στον Άρη, στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ” αναφέρεται.

Μοίρασε το άρθρο!