Α.Τ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Εκτεταμένοι έλεγχοι σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ της περιοχής του Δήμου Ωραιοκάστρου

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ωραιοκάστρου προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες σε αιφνιδιαστικούς εκτεταμένους ελέγχους στις μεγάλες υπεραγορές (Σούπερ Μάρκετ) της περιοχής του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Από την αρχή της πανδημίας τα συγκεκριμένα, ζωτικής σημασίας, καταστήματα συγκεντρώνουν πλήθος πολιτών τους οποίους εξυπηρετούν όσον αφορά τις βιοτικές τους ανάγκες. Από τους Αξιωματικούς του τοπικού τμήματος κρίθηκε ότι αποτελεί υψίστης σημασίας στόχος η πλήρως εναρμονισμένη με τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας λειτουργία τους. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο να ελεγχθούν όλα τα χαρτογραφημένα Σούπερ Μάρκετ ενδελεχώς στο σύνολο τους.
Πιο συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 25 μεγάλα Σούπερ Μάρκετ που λειτουργούν στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Οι έλεγχοι αφορούσαν θέματα εργατικής νομοθεσίας, άδειας λειτουργίας τόσο των Σούπερ Μάρκετ όσο και των και των επιμέρους καταστημάτων (πρατηρίων άρτου, μαναβικής κλπ) που λειτουργούν μέσα σ΄αυτά, βιβλιαρίων υγείας από τους εργαζομένους, τυχόν ληγμένων προϊόντων, νομιμότητας υπηρεσιών φύλαξης τους, τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας (χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, απολυμάνσεις, χρήση αντισηπτικών, κλπ). Επιπλέων ελέγχθηκε και μεγάλος αριθμός πολιτών που βρισκόταν εντός αυτών για τα μέτρα της πανδημίας. Οι οδηγίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς ήταν να λειτουργήσουν με πνεύμα μηδενικής ανοχής.
Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε μόμο μία παράβαση, διοικητικής φύσεως άσχετη με τα μέτρα της πανδημίας. Όλα τα καταστήματα και όλοι οι πολίτες εντός αυτών ακολουθούσαν πλήρως τους κανόνες και ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι στους ελέγχους.
Σε γενικές γραμμές το επίπεδο λειτουργίας των καταστημάτων κρίθηκε ικανοποιητικό και σύμφωνα με την αποτίμηση που έγινε η αυστηρότητα των ελέγχων σε συνδυασμό με τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα τους, ο μηδενικός αριθμός των παραβάσεων αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Σημειώνεται ότι ήταν η τρίτη φορά κατά την οποία το αστυνομικό τμήμα επιχείρησε τέτοιου είδους ελέγχους στον ένα περίπου χρόνο της πανδημίας.
Καθώς φαίνεται τόσο οι ιθύνοντες των Σούπερ Μάρκετ όσο και οι πολίτες δείχνουν σε μεγάλο βαθμό υπευθυνότητα σ΄αυτήν την αυξημένης ζωτικής σημασίας δραστηριότητα. Ενώ για τους Αξιωματικούς του τοπικού τμήματος κρίνεται επιβεβλημένη η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης από τους πολίτες σ΄αυτά τα καταστήματα, την οποία όπως φαίνεται και κερδίζουν. 

Μοίρασε το άρθρο!