Αστ.Γαβότσης Αν δεν παραιτηθεί ο κ.Παπακωνσταντίνου θα αποδειχθεί ότι είναι ένας τυπικός λασπολόγος

images

16/02/2016

Στη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του ρ.σ «Στο Κόκκινο» ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αναλύοντάς του την ορθότητα των απόψεών του ο ραδιοφωνικός σταθμός σε νέο του δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Μετά τις διευκρινίσεις του κ. Γαβότση, είναι σαφές ότι εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε ότι είχε εξαρχής αντιδράσει στην δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, άλλωστε δεν ήταν αυτή και η ουσία του ρεπορτάζ μας, και φυσικά πως ξεχωρίζουμε τις απόψεις των δύο Δημάρχων. Είναι βέβαια επίσης σαφές από τα λεγόμενα του κ. Γαβότση πως οι διαβουλεύσεις με το υπουργείο και η ύπαρξη πρότασης για το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ήταν εν γνώσει του ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2015». Εξάλλου, η αντίδραση του δημάρχου ήταν εκφρασμένη ήδη από τότε, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του ίδιου παρακάτω.

Στο επίμαχο δημοσίευμα της 10ης Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού ο δήμαρχος φερόταν να ήταν σύμφωνος για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο «1090». Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ δημοσιογράφου από τη Θεσσαλονίκη αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ο δήμαρχος Δέλτα από την πρώτη στιγμή υποδαυλίζουν τις ξενοφοβικές αντιδράσεις σε συνεργασία με την ακροδεξιά. Η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή στον διάλογο με τα χρονικά όμως περιθώρια να στενεύουν και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους δύο δημάρχους καθώς παρότι αρχικά οι ίδιοι είχαν αποδεχθεί και βεβαιώσει την καταλληλότητα του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από οπτικοακουστικό υλικό στα αρμόδια υπουργεία, μόλις ο χώρος επιλέχθηκε και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις φοβούμενοι μη χάσουν την εκλογική τους πελατεία αντί να υπερασπιστούν την επιλογή τους αλλά και να μετριάσουν τις αντιδράσεις έθεσαν εαυτούς επικεφαλής του “ανένδοτου”».

«Είναι σαφές ότι ουδέποτε ήμουν σύμφωνος με τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο εν λόγω στρατόπεδο. Ορισμένοι ωστόσο βιάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το δημοσίευμα του ραδιοφωνικού σταθμού και να κάνουν φθηνή πολιτική. Προκαλώ λοιπόν τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο οποίος στην πρόσφατη ενημερωτική συνάντησή μου με δημότες του δήμου υιοθέτησε το δημοσίευμα. Τότε τον είχα προκαλέσει να αποδείξει αυτά που υποστήριξε, και αν ίσχυαν θα δήλωνα την παραίτησή μου. Ειδάλλως του είχα τονίσει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί ο ίδιος», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ο οποίος καλεί τον κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώσει την παραίτησή του μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. «Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποδειχθεί ότι είναι ένας τυπικός λασπολόγος», κατέληξε ο κ. Γαβότσης.

Μοίρασε το άρθρο!