Από την τριάρα στο Ελσίνκι, στην τριάρα για τον ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα (1-3)

Πέντε βαθμοί ήταν ήδη… μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και η επιστροφή στις νίκες ήταν μονόδρομος για τους Θεσσαλονικείς. Με φόρα από το Ελσίνκι, ο Δικέφαλος πέρασε από τους Ζωσιμάδες με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του σκόραρε δύο φορές σε ένα ματς και τον συνήθη ύποπτο, Αντρίγια Ζίβκοβιτς. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κινήθηκε δικαιολογημένα στη λογική του rotation, έχοντας μόλις τρεις ποδοσφαιριστές του στη βασική σύνθεση απέναντι στον ΠΑΣ, σε σύγκριση με την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Conference League. Και το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους ασπρόμαυρους που «τσίμπησαν» αποτελεσματικά το… δώρο του Κλέιμαν στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο πορτιέρε του ΠΑΣ επιχείρησε το βολέ, ωστόσο, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπράντον Τόμας, με αποτέλεσμα να στρωθεί στον Κωνσταντέλια που δεν δυσκολεύτηκε να την πετάξει στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ στα Ιωάννινα (0-1).

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, έχοντας και σε μεγάλα κέφια τον Τάισον που δημιουργούσε διαρκώς ρήγματα από την πλευρά του, ωστόσο, έμελλε όπως και στην Φινλανδία να «πληγωθεί» από στατική φάση. Στο 25′ οι γηπεδούχοι έπιασαν… κοιμώμενη την ασπρόμαυρη άμυνα και ο Παμλίδης, μετά από κόρνερ του Σόρια από τα δεξιά, εντελώς αμαρκάριστος, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-1.

Οι Ηπειρώτες στόχευσαν στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ κυρίως με γεμίσματα και ένα λεπτό πριν την ισοφάριση είχε προηγηθεί και το μακρινό σουτ του Λιάσου, το οποίο δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι. Παράλληλα, έφερε και τις φωνές του Ραζβάν Λουτσέσκου από τον πάγκο για το γεγονός πως οι χαφ του ήταν εκτός θέσης και ως εκ τούτου έδιναν χώρους στους γηπεδούχους, επιχειρώντας να αιφνιδιάσουν τον Κροάτη, γεγονός όμως που τους επέτρεπε να κερδίζουν «στημένα». Απ΄όπου προήλθε και η ισοφάριση.

Παρά το γεγονός πως ο ΠΑΣ βρήκε απάντηση και είχε το μομέντουμ του στο μεσοδιάστημα του α΄ημιχρόνου, οι ασπρόμαυροι σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, λιγότερη των δέκα δευτερολέπτων, πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα, με τον Μπράντον να πασάρει στον Κωνσταντέλια και ο τελευταίος με υπέροχο τελείωμα στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν να γράφει το 1-2 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. 

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο ΠΑΣ… στρατοπέδευσε στην περιοχή του αντιπάλου ενώ στο 47΄ οι ασπρόμαυροι έπαιξαν και με τη «φωτιά»  όταν ο Κεντζιόρα στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα μετά τη σέντρα του Παμλίδη από τα δεξιά, την έστειλε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Κοτάρσκι!

Αν και οι δύο ομάδες κινήθηκαν στην επανάληψη σε πολύ πιο χαμηλό τέμπο, ο ΠΑΟΚ ανασυντάχθηκε άμεσα και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Δικεφάλου, Κωνσταντέλιας, λίγο έλειψε να κάνει το χατ τρικ στο 63΄από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Εραμούσπε επενέβη σωτήρια, κρατώντας όρθια την ομάδα του.

Θανάσης Στάικος και Ραζβάν Λουτσέσκου πρόσθεσαν τις δικές τους πινελιές από τον πάγκο, ωστόσο, οι αλλαγές τως Αντρίγια Ζίβκοβιτς – Άλι Σαμάτα αποδείχθηκε πως ήταν αυτό που έψαχνε ο ΠΑΟΚ προκειμένου να «κλειδώσει» τo τρίποντο. Στο 77΄, μετά από ένα ακόμη λάθος βολέ του Κλέιμαν, οι ασπρόμαυροι πήραν μπάλα και ο Σαμάτα πάσαρε ωραία στον Ζίβκοβιτς που εκτέλεσε τον Κλέιμαν με υπέροχο πλασέ, με τη μία, στη δεξιά γωνία για το 1-3.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ Γιάννινα: 
Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (Μπιλμπάο 82’), Γκάρο (Λώλης 74’), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (Κόντε 62’).
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Σάστρε 75’), Κεντζιόρα (Κουλιεράκης 61’), Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Μεϊτέ (Σβαμπ 58’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 58’), Τάισον, Κωνσταντέλιας, Μπράντον (Σαμάτα 75’)
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) 
Βοηθοί: Αντρέας Μεϊντάνας (Αχαϊας) – Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) 
Τέταρτος: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) 
AVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Μοίρασε το άρθρο!