Αποκλεισμός – ντροπή για τον ΠΑΟΚ από την Λέφσκι

«Μαύρη» νύχτα για τον ΠΑΟΚ. Χωρίς πειθαρχία, χωρίς κανένα σχέδιο, κατόρθωσε να αποκλειστεί από την Ευρώπη από μια Λέφσκι που απλά αμυνόταν με συνέπεια και περίμενε σε δυο ματς τις γκέλες των παικτών του Δικεφάλου (1-1).

Ο ΠΑΟΚ είχε μία εβδομάδα ακριβώς για να συνέλθει από τον εφιάλτη στην Σόφια προκειμένου να ανατρέψει στο σπίτι του, με τον κόσμο του, το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού. Τα δεδομένα ήταν εξαρχής εναντίον του αλλά ο Δικέφαλος φρόντισε να εγκλωβίσει περαιτέρω τον εαυτό του και σαν ιδανικός… αυτόχειρας, σε μία καταστροφική βραδιά, να κάνει ένα ακόμη «δώρο» στην Λέφσκι που φρόντισε να κάνει τα απολύτως απαραίτητα!

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε διαφοροποίηση της ενδεκάδας, επιστράτευσε τον Κούρτιτς στα χαφ, πειραματίστηκε με τον Νάρεϊ στην κορυφή της επίθεσης, την ώρα που η Λέφσκι κινήθηκε με συνταγή… δοκιμασμένη, και εκ του αποτελέσματος από το πρώτο ματς, άκρως πετυχημένη, παρουσιάζοντας ένα άκρως σοβαρό πρόσωπο!

Ο ΠΑΟΚ είχε την πίεση να βρει ένα γκολ από νωρίς αλλά έπρεπε να το διεκδικήσει και στο γήπεδο. Ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, με την Λέφσκι να βρίσκεται πίσω από τη σέντρα, έχοντας το μαξιλάρακι των δύο τερμάτων και με ψηλά το κέντρο της άμυνας, «διαλύοντας» κάθε υποψία των ασπρόμαυρων με το τεχνητό οφσάιντ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν συντριπτικά την κατοχή αλλά αδυνατούσαν να βγάλουν συνδυασμούς, να αναπτυχθούν ορθολογικά, γυρνώντας διαρκώς την μπάλα πίσω, ψάχνοντας τη σίγουρη πάσα καθώς μπροστά ό,τι κι αν επιχειρούσαν, έβρισκαν… τείχος!

Και στο 25′, σε ένα ακόμη γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω, αυτήν την φορά από τον Λευτέρη Λύρατζη με αποδέκτη τον Κοτάρσκι, συνέβη το μοιραίο! Ο Ρονάλντο «διάβασε» πανέξυπνα την φάση, πρόλαβε την μεταβίβαση, απέφυγε τον Κροάτη πορτιέρε, γράφοντας σε κενή εστία το 1-0 των Βούλγαρων!

Οι γηπεδούχοι δεν ξεπέρασαν ποτέ το ηλεκτροσόκ του τέρματος, ό,τι κι αν επιχείρησαν από τα πλάγια, δεν απείλησαν ποτέ με αξιώσεις την Λέφσκι, καταγράφοντας μόλις μία τελική εντός εστία και… ρεκόρ λαθών στο α΄ημίχρονο. Με το 0-1 και με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τρία γκολ, οι δύο ομάδες αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου, Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ επιστρατεύθηκαν από τον Λουτσέσκου που προχώρησε σε λίφτινγκ της αριστερής του πλευράς καθώς Ράφα Σοάρες και Κουαλιάτα πέρασαν εκτός, με τον πρώτο να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δεξί δικέφαλο.

Και στο 56′, ο «Μπίσε» φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα του, «κλέβοντας» την μπάλα από τον Κράστεφ, βγάζοντας κάθετη για τον Ντάντας, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Μιχαϊλοφ το 1-1. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να βρίσκει σφυγμό αλλά ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχός του και ο Λουτσέσκου φρόντισε να τα παίξει όλα γι΄όλα, αποσύροντας τον Λύρατζη, κινούμενος με τον Αντρίγια σε ρόλο μπακ χαφ με στήριγμα τον Νάρεϊ προκειμένου να αγωνιστεί στην κορυφή ο Κούτσιας.

Συγκριτικά με το α΄μέρος, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να κινείται πιο ορθολογικά, να πατά στην περιοχή της Λέφσκι αλλά στο 72′ τελείωσαν όλα. Ό,τι κι αν ήλπιζε πως θα μπορούσε να κάνει στα εναπομείναντα λεπτά, τινάχθηκαν στον αέρα με την αποβολή του Ντόουγκλας Αουγκούστο, ο οποίος αντίκρυσε την δεύτερη για επικίνδυνο τάκλιν και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του.

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν με την υπογραφή του Ισπανού ρέφερι, Θέσαρ Σότο Γράδο, ο οποίος απέβαλλε και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια με δύο κίτρινες για διαμαρτυρία. Διαδικαστικά τα λεπτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με το 1-1 του παιχνιδιού να αφήνει εκτός Ευρώπης τον ΠΑΟΚ, 28 Ιουλίου.

Ένας αποκλεισμός… πισωγύρισμα για τους Θεσσαλονικείς που αναμφίβολα θα προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της ομάδας που παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο πρώτο -μόλις- τεστ της σεζόν.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (66′ Κούτσιας), Ίνγκασον, Κάργας (72′ Σβαμπ), Ράφα Σοάρες (46′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Κούρτιτς, Ζίφκοβιτς, Κουαλιάτα (46′ Μπίσεσβαρ), Ντάντας, Νάρεϊ.

Λέφσκι (Σ. Στοΐλοφ): Μιχάιλοφ, Πετρίς, Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Βαν Ντερ Κάαπ, Μιλάνοφ (85′ Πέτκοφ), Ρονάλντο (83′ Κράεφ), Μπάρι (93′ Μίτκοφ), Γουέλτον (93′ Τσουνάμι).

Πηγή: sdna.gr

Μοίρασε το άρθρο!