ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ: Οι προεκλογικές φούσκες και μεγαλοστομίες δίνουν και παίρνουν

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και οι προεκλογικές φούσκες και μεγαλοστομίες δίνουν και παίρνουν ας είμαστε πιο προσεκτικοί πριν δημοσιοποιούμε πυροτεχνήματα και πυρά κατά πάντων.

Αφορμή, το δελτίο τύπου της παράταξης «Συνεργασία Τώρα». Συνιστούμε λοιπόν στους συντάκτες του και ειδικά στον επικεφαλής της, Ανέστη Πολυχρονίδη πως ο πανικός δεν υπήρξε ποτέ καλός σύμβουλος και φανερώνει αδυναμία και ηττοπάθεια. Όταν μάλιστα αναφέρεται ονομαστικά στη δημοτική παράταξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που η έντιμη πορεία της τα τελευταία πέντε χρόνια δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν και ειδικά στον επικεφαλής της Γρηγόρη Εδιρνέλη, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και νηφάλιος.

Εάν λοιπόν ο κ. Πολυχρονίδης, ενάντια στην πάγια και πανθομολογούμενη εκλογική νομολογία, περί του τι σημαίνει νέα ή παλιά δημοτική παράταξη, επιμένει πως η δική του παράταξη είναι συνέχεια της παλιάς παράταξης «Ωραιόκαστρο Τώρα» του πρώην δημάρχου κ. Σαραμάντου, για να πάρει «καλή σειρά» στο γήπεδο των προεκλογικών ομιλιών, να βγει και να το δηλώσει ευθαρσώς, για να το συνυπολογίσουν οι δημότες και όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοί του που σήμερα «εκτίθενται» με την «παλιά» παράταξη οποία πολλοί εξ’ αυτών αντιπολιτεύτηκαν με μανία.

Εάν πάλι θεωρεί πως αποτελεί νέα παράταξη τότε να τηρήσει την εκλογική νομοθεσία και να σταματήσει να πετάει λάσπη πανταχόθεν περί δήθεν «φίμωσης και απαξίωσης του». Όλοι άλλωστε «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πως υπήρξε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του κ. Σαραμάντου για όλη την τετραετία και αυτό είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο θα κριθεί στις επικείμενες εκλογές όπως και για «το έργο που προσέφερε» στον Δήμο μας.

Τον παραδίδουμε λοιπόν στην κρίση όλων (δημοτών και υποψηφίων συμβούλων του) για να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα, μήπως και καταλήξουν τελικά σε ποια παράταξη συμμετέχουν και με ποιο πολιτικό κοκτέιλ συνυποψηφίων συναγωνίζονται στις επερχόμενες εκλογές όπως και με ποιους θα συνεργάζονται την επομένη των εκλογών.

Πάντως για να βοηθηθούν, τους συνιστούμε να προστρέξουν στα άρθρα 13 – Υποψηφιότητες – κατάρτιση συνδυασμών όπως αυτό αντικατέστησε το άρθρο 18 του ν. 3852/2010 και στο άρθρο 73 – Δημοτικές παρατάξεις όπως αυτό αντικατέστησε το άρθρο 66 του ν. 3852/2010 αλλά και το σύνολο της εκλογικής νομοθεσίας.

Το γραφείο τύπου της ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Μοίρασε το άρθρο!