Απίθανη δήλωση Α.Γεωργιάδη: «Οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ανοίξουν!»

Σε μία απίστευτη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης καθώς είπε ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους(!), σημειώνοντας ότι το αίτημα των επικεφαλής του κλάδου προς την κυβέρνηση ήταν «μη βιαστείτε να ανοίξετε».

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τους κλάδο αυτή ήταν» υπογράμμισε.

Βέβαια σύμφωνα με τον  πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά το 50% των επιχειρήσεων εστίασης είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο και 500.000 άνθρωποι να μείνουν στον δρόμο. Άρα το πως γίνεται να ζητούν από τον κ.Γεωργιάδη να μην ανοίξουν τα μαγαζιά είναι ένα εύλογο ερώτημα. 

 Η κυβέρνηση έκλεισε την εστίαση από τις 7 Νοεμβρίου και πλέον είναι άγνωστο πόσα από τα μαγαζιά έχουν βάλει ήδη χρεοκοπήσει και δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά. 

Να θυμίσουμε την δήλωση [την οποία σκοπίμως ο κ. Γεωργιάδης παραποιεί] του γενικού γραμματέα της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης σε ερώτηση που έθεσε η Ένωση, μέσω ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας, το προηγούμενο Σάββατο, σε επιχειρηματίες της εστίασης, το 88% των συμμετεχόντων δήλωσε αντίθετο στο άνοιγμα της εστίασης το Φεβρουάριο υπό τους όρους που συζητούνται.

«Δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων του κλάδου μας και των συναρμόδιων υπουργών. Όλα αυτά που ακούγονται είναι απόψεις ανθρώπων που δεν γνωρίζουν την εστίαση. Για να λειτουργήσει ένα κατάστημα εστίασης θέλει μίνιμουμ τέσσερις εργαζόμενους. Αν έξω έχει πέντε – δέκα πελάτες πως θα μπορέσει ο επιχειρηματίας να αντεπεξέλθει; Πώς θα καθίσει στα μέσα Φεβρουαρίου ο πελάτης να φάει έξω; Πολύ πιθανόν να φύγει με πνευμονία, ακόμη και αν υπάρχουν θερμαντικά σώματα. Επιπρόσθετα για να ανοίξει μια επιχείρηση εστίασης το λιγότερο χρειάζεται 3.000 ευρώ, δεν μπορούμε να συσσωρεύσουμε άλλα χρέη» αναφέρει ο κ. Επιτροπίδης υπογραμμίζοντας πως η λύση ακορντεόν στην εστίαση δεν μπορεί να λειτουργήσει. «Το τελευταίο που θελουμε είναι να ανοίξουμε για μια – δυο εβδομάδες και να ξανακλείσουμε. Έχουμε πετάξει τρόφιμα με τα lockdowns, τώρα κοντεύουν να λήξουν και τα κιβώτια με τις μπίρες» λέει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

 

Μοίρασε το άρθρο!