Αξιοποιείται εκ νέου το αναψυκτήριο του Σέιχ Σου

Το αναψυκτήριο Κεδρηνός λόφος παρέμεινε κλειστό για σχεδόν 5 χρόνια, δημιουργώντας την εικόνα ενός παρατημένου και εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να το αλλάξει αυτό και να προχωρήσει στην εκ νέου αξιοποίησή του.

Το δημοτικό συμβούλιο μένει να δώσει την έγκριση

Όπως αναφέρει το fm100.gr, στην επόμενη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα κληθεί να δώσει την έγκρισή του, ώστε να διεξαχθεί δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της χρήσης του αναψυκτηρίου, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Όχι 25, στη δημοτική ενότητα Αγίου Παύλου του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Η σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με εισήγηση της διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων και Πόρων, θα πρέπει να ληφθεί με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του οργάνου, ώστε στη συνέχεια να κινηθεί η διαδικασία διεξαγωγής της δημοπρασίας από την αρμόδια οικονομική επιτροπή.

Το κτίσμα του αναψυκτηρίου

Το δημοτικό αναψυκτήριο του Σέιχ Σου περιλαμβάνει το κτίσμα εμβαδού 170 τ.μ. και μια ανοικτή βεράντα επιφάνειας 55 τ.μ.

Οι  αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης υπογραμμίζουν σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του αναψυκτηρίου:

Το ακίνητο, για να καταστεί λειτουργικό, χρήζει κάποιων εργασιών που απαιτούνται τόσο στο υφιστάμενο κτίσμα όσο και στην ανοιχτή βεράντα […] τη δαπάνη των οποίων είναι σκόπιμο να αναλάβει ο μισθωτής με μειωμένο μίσθωμα, κατόπιν έκδοσης άδειας εργασιών αποκατάστασης του χώρου από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης του δήμου Νεάπολης -Συκεών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η εκ νέου αξιοποίηση του Κεδρηνού Λόφου θα δώσει μια ιδιαίτερη πνοή κι έναν δροσερό αέρα στην καλοκαιρινή μας χαλάρωση στη φύση.

Update

Στις αρχές Ιουνίου 2018, το δημοτικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την εκμετάλλευση της χρήσης του αναψυκτηρίου έπειτα από πέντε χρόνια που παρέμενε κλειστό.

Το επόμενο διάστημα η Οικονομική Επιτροπή θα προβεί στην κατάρτιση των όρων και στη διεξαγωγή της δημοπρασίας για την παραχώρηση του ακινήτου.

Το συγκεκριμένο αναψυκτήριο από το 2013 παραμένει κενό. Έκτοτε η δημοτική αρχή προχώρησε στην τακτοποίηση πολεοδομικά των αυθαίρετων κατασκευών του.

Σήμερα για να καταστεί λειτουργικό το αναψυκτήριο, χρήζει εργασιών που απαιτούνται τόσο στο υφιστάμενο κτίσμα όσο και στην ανοιχτή βεράντα και σχετίζονται με την αποκατάσταση αυτών και τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Οι εργασίες αυτές, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου από τον μισθωτή, κατόπιν έκδοσης άδειας εργασιών αποκατάστασης του χώρου από την αρμόδια υπηρεσία Δόμησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών καθώς και τυχόν άλλων αδειών που θα απαιτηθούν.

* Η ονομασία «Κεδρηνός Λόφος» αποδίδεται σε επώνυμο του 11ου-12ου αιώνα, πιθανώς του τότε ιδιοκτήτη του. Γνωστός Βυζαντινός χρονικογράφος ήταν Γεώργιος Κεδρηνός.

 

Μοίρασε το άρθρο!