Ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές δημοτικού–ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

228902g-18029993

Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 άτομα, μαθητές δημοτικού σχολείου, γονείς και δάσκαλοι από το Βαμβακόφυτο ανατράπηκε, σήμερα το πρωί στην επαρχιακή οδό Σερρών – Καβάλας. Ελαφρά τραυματισμένα είναι εννιά παιδιά και πέντε γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας, Καβάλας και Σερρών και ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. 

Ποιο συγκεκριμένα ένα παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο Δράμας, επτά παιδιά και δυο ενήλικες στο νοσοκομείο Σερρών και ένα παιδί και τρεις ενήλικες στο νοσοκομείο Καβάλας. Ένα από τα παιδάκια είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα λεωφορεία που μετέφεραν τους μαθητές που πήγαιναν ημερήσια εκδρομή στο Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη ήταν δυο. Το ένα προπορευόταν. Ο οδηγός του δεύτερου λεωφορείου, ανέφερε, σύμφωνα με τον διευθυντή εκπαίδευσης Σερρών, Ξενοφών Παπασταμόπουλο, ότι από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν νταλίκα που κινούνταν στη μέση του δρόμου. Προκειμένου να την αποφύγει οδήγησε το λεωφορείο αρκετά δεξιά στο δρόμο και αυτό ανετράπη. 

Αμέσως μετά το συμβάν η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που βοήθησαν τους επιβάτες του λεωφορείου. Οι άντρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν ένα παιδί – αυτό που έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά καθώς τα περισσότερα κατάφεραν να βγουν με τη βοήθεια γονιών και δασκάλων από το λεωφορείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός της νταλίκας επιτάχυνε και απομακρύνθηκε από το σημείο. Διέφυγε και αναζητείται. 

Φωτογραφίες από το σημείο: 

Ο εκπαιδευτικός του δημοτικού σχολείου του Βαμβακόφυτου Σερρών Ευθύμιος Τσιμικίδης που επέβαινε στο λεωφορείο που ανετράπη, και καθόταν στην μπροστινή θέση και είδε όλο το τροχαίο ατύχημα είπε: «Εγώ καθόμουν στην δεξιά μπροστά θέση, στην πρώτη από τις κανονικές θέσεις. Αντιλήφθηκα το συμβάν. Η δεξιά ρόδα βρέθηκε εκτός οδοστρώματος, σε ένα σημείο στενό με μία ανηφορική στροφή. Πηγαίναμε με χαμηλή ταχύτητα, περίπου με 40 χιλιόμετρα. Αυτό που συνέβη στην συνέχεια είναι ότι το όχημα κινήθηκε με την δεξιά ρόδα περίπου μισό μέτρο εκτός οδοστρώματος. Ο οδηγός έκανε κάποια προσπάθεια να το επαναφέρει αλλά το σημείο που πατούσε η ρόδα το οδόστρωμα χαμήλωνε και το λεωφορείο ντελαπάρισε χωρίς να κάνει τούμπες όμως. Έπεσε με την κολόνα την μπροστά δεξιά και στην συνέχεια σύρθηκε περίπου 15 μέτρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες που ήταν στην δεξιά μεριά κυρίως να τραυματιστούν. Πραγματοποιούσαμε ημερήσια εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη. Επικράτησε πανικός γιατί αρκετοί τραυματίες ήταν αιμόφυρτοι, κάποιοι δεν μπορούσαν να κινηθούν. Έχουμε κάποιους σχετικά σοβαρά τραυματίες. Δεν είχε χάσει κάποιος τις αισθήσεις του, δεν ήταν σε ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση, ωστόσο υπήρχαν χτυπήματα στο κεφάλι, υπήρχαν αιμόφυρτοι και δυο παιδάκια χτύπησαν αρκετά, αλλά δεν κινδυνεύουν. Εγώ δεν αισθάνομαι να έχω χτυπήσει πολύ, από την πρόσκρουση έχει τρανταχτεί ο αυχένας μου. Επειδή είχα αντιληφθεί το γεγονός από νωρίς ότι το όχημα βγήκε από το οδόστρωμα, έβαλα το δεξί μου χέρι στο τζάμι. Είχα πλήρη συνείδηση του ατυχήματος από την στιγμή που το όχημα βγήκε έξω από οδόστρωμα. Ήρθαν πολλά ασθενοφόρα στο σημείο, έχουν πάει σε δύο νοσοκομεία νομίζω. Εγώ δεν αντιλήφθηκα άλλο όχημα να μας χτύπησε και να μας έβγαλε εκτός πορείας, δεν έχω όμως πλήρη εικόνα του λόγου που βγήκαμε από το οδόστρωμα».

Μοίρασε το άρθρο!