Ανάκληση ΕΟΦ για γνωστό αντιβιοτικό που δίνουμε σε γάτες – σκύλους

Ανάκληση παρτίδων του κτηνιατρικού προϊόντος Clavudale (40+10)MG/TAB ΚΩΔ ΕΟΦ 0190401 ανακοίνωσε ο ΕΟΦ

Όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του κτηνιατρικού φαρμάκου Clavudale (40+10)MG/TAB ΚΩΔ. ΕΟΦ 0190401 της εταιρείας DECHRA REGULATORY BV, THE NETHERLANDS με ημερομηνίες λήξης από 06/2023 έως και 10/2025. Ο λόγος ανάκλησης σχετίζεται με τον έλεγχο σταθερότητας του προϊόντος όσον αφορά τον πρωτογενή περιέκτη (συσκευασία).

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της ανάκλησης της εταιρείας «DECHRA REGULATORY BV, THE NETHERLANDS» και στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία «ALTAVET – Φώκος Δ., Παπάτσας Ι. & Σια Ε.Ε.» οφείλει να εφαρμόσει τα διορθωτικά μέτρα του παραγωγού, να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Τι είναι τα Clavudale

Πρόκειται για ενα γνωστό αντιβιοτικό ευρέως φάσματος με Amoxicillin & Clavulanic Acid για σκύλους και γάτες. Τα δισκία Clavudale περιέχουν αμοξικιλλίνη και κλαβουλανικό οξύ σε ενώ, οι προτεινόμενες ενδείξεις αφορούν ένα ευρύ φάσμα νόσων όπου περιλαμβάνεται επιπολής και εν τω βάθει πυόδερμα, λοιμώξεις των μαλακών ιστών, οδοντικές λοιμώξεις, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, αναπνευστικές νόσοι και εντερίτιδα σε σκύλους και γάτες.

Μοίρασε το άρθρο!