“Έρχεται ο γίγαντας”: Το νέο βιβλίο για παιδιά του Μάκη Τσίτα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μάκης Τσίτας

Έρχεται ο γίγαντας

Εικονογράφηση: Νικόλας Χατζησταμούλος

Σελίδες: 32, Τιμή: 5,50 €, ISBN: 978-618-03-2755-7

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο βιβλίο για παιδιά του βραβευμένου συγγραφέα (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) Μάκη Τσίτα.

Μια φορά κι έναν καιρό, οι κάτοικοι μιας ήσυχης πόλης έμαθαν πως θα έφτανε σε λίγο εκεί ο γίγαντας Αγκουγκαράν, ο φόβος και ο τρόμος όλου του κόσμου! Δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, κι έτσι έτρεξαν αμέσως να θωρακίσουν τα σπίτια τους, να προμηθευτούν πολλά τρόφιμα, αλλά και όπλα για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό. Ώσπου, τρεις μέρες μετά, ακούστηκε ένας απαίσιος θόρυβος που έκανε τα σπίτια να τρέμουν και τα τζάμια να τρίζουν. Κι αμέσως εμφανίστηκε μια τεράστια σκιά, που έκρυψε τον ήλιο. Και τότε, τότε...

Μια ιστορία πρωτότυπη, ξεχωριστή και βαθιά αντιπολεμική. Κι επίσης μια ιστορία, που με τρόπο υπαινικτικό περνάει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα «γύρω από τις καταστροφικές συνέπειες της φημολογίας και από τον τρόπο που θα εκμεταλλευτούν κάποιοι την άγνοια και τον φόβο για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα», όπως σημειώνει ο κριτικός βιβλίου Πάνος Τουρλής.

Η συγγραφέας και κριτικός Λεύκη Σαραντινού γράφει στην κριτική της: «Το Έρχεται ο γίγαντας είναι η καλύτερη πρόταση για μια γρήγορη καληνύχτα στα μικρά παιδιά μας και συνάμα ο καλύτερος τρόπος για να τα προειδοποιήσουμε από την τρυφερή, ακόμη, ηλικία ότι οφείλουν να φιλτράρουν προσεκτικά ό,τι ακούν και να μην δέχονται άκριτα ό,τι κάποιοι άλλοι έχουν συμφέρον να τους περνάνε ως αληθινό».

Ενώ στη δική της κριτική η συγγραφέας και κριτικός Ελένη Μπετεινάκη λέει για το βιβλίο: «Είναι μια «Μικρή Καληνύχτα» ευφάνταστη, ξεκαρδιστική, διδακτική και πολλή έξυπνη. Έννοιες όπως παραπληροφόρηση, συμφέρον, ψεύδος, λογοκρισία, “κίτρινος τύπος” δεν θα μπορούσαν αποδοθούν καλύτερα μέσα από μια τόσο υπέροχη ιστορία».

Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας

Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

Βιογραφικό:

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr.

Έργα του στο θέατρο σκηνοθέτησαν οι Ρούλα Πατεράκη, Τατιάνα Λύγαρη, Σοφία Καραγιάννη, Προμηθέας Αλιφερόπουλος, Έρση Βασιλικιώτη, Taru Makela, Alexandru Mazgareanu. Στίχους του μελοποίησαν οι Γιώργος Σταυριανός, Τάκης Σούκας, Τατιάνα Ζωγράφου. Διηγήματα και βιβλία του για παιδιά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Για το μυθιστόρημά του «Μάρτυς μου ο Θεός» έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 και τιμήθηκε από τους Δήμους Αθηναίων, Πέλλας, Έδεσσας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το «Μάρτυς μου ο Θεός» κυκλοφορεί σε 12 ευρωπαϊκές γλώσσες. Έχει εκδώσει 26 βιβλία για παιδιά και 5 για ενήλικες. Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί και το εικονογραφημένο βιβλίο του για μικρά παιδιά «Η καμηλοπάρδαλη Χαραλαμπία».

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα και τη δουλειά του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: makistsitas.com.

Προβολή επικοινωνία ArtsPR

Μοίρασε το άρθρο!