Άρης – Ξάνθη 7-2: Μπαλάρα από τους “κιτρινόμαυρους”, διέσυραν τους Ακρίτες

Tο ματς ξεκίνησε δυνατά και από τα πρώτα μόλις λεπτά είχαμε καλές στιγμές. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, με την Ξάνθη να κερδίζει πέναλτι που έκανε ο Ρόζ στον Μπεριέντος.

Ο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση του, έστειλε τον Κουέστα από την άλλη μεριά της εστίας και έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους στο 15′.

Μετά από 12 λεπτά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς σε ισορροπία. Ο Άρης κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Σιώπης, ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε με τη μπάλα, αλλά στην επαναφορά αυτή έφτασε στον Γιουνές, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφερε τούμπα την αναμέτρηση, παίρνοντας το προβάδισμα. Μετά από φάση διαρκείας, ο Γκαρσία βγήκε τετ α τετ με τον Ζιβκοβιτς και με υποδειγματικό πλασέ μέσα από τη περιοχή, έγραψε το 2-1 για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς δεν παρέδωσε τα όπλα και μπήκε δυνατά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαρίσει την αναμέτρηση. Στο 50ο λεπτό, ο Τζουρίτσκοβιτς βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με διαγώνιο δυνατό σουτ, εκτέλεσε τον Κουέστα και έφερε το ματς ξανά σε ισορροπία.

Αυτό το γκολ έμελλε να… τσαντίσει τον Άρη, που γκάζωσε, ανέβασε στροφές και πέτυχε το ένα γκολ μετά το άλλο. Ο Ντιγκίνι με πλασέ εντός μικρής περιοχής και εξουδετερωμένο τον Ζίβκοβιτς, έγραψε το 3-2.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού στην συνέχεια ακολούθησε καταιγίδα. Ο Κορχούτ στο 73′ μετά από ασίστ του Γιουνές ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2.

Έξι λεπτά αργότερα σε μία φάση σχεδόν…. ολόιδια με τις προηγούμενες δύο, ο Ντιγκινί υποδέχθηκε ξανά την μπάλα από δεξιά και με ψύχραιμο πλασέ, πέτυχε το πέμπτο τέρμα του Άρη.

Η άμυνα της Ξάνθης δεν… υπήρχε πια, ο Άρης έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και όπως ήταν λογικό, οι “κιτρινόμαυροι” το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Συνέχισαν να εκτελούν τους φιλοξενούμενους και ο Γκαρσία με εντυπωσιακό σουτ το 83′ πέτυχε το έκτο τέρμα για την ομάδα του.

Το τελικό αποτέλεσμα γράφτηκε από Μανώλη Σιώπη, στις καθυστερήσεις του αγώνα από το σημείο του πέναλτι. Ο Σάββας Παντελίδης του έδωσε το “οκ” μετά την άστοχη εκτέλεση του πρώτου ημιχρόνου και ο Έλληνας μέσος διαμόρφωσε το 7-2 για τον Άρη.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου)

                4ος: Κουμπαράκης Στέφανος (Θράκης)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές (75′ Τόνσο), Ματίγια, Τζανακάκης (58′ Σόουζα), Φετφατζίδης (58′ Μαρτίνες), Σιώπης, Κορχούτ, Ρόουζ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Ακόστα, Κοβάσεβιτς, Ντιρεστάμ, Σιλά, Θυμιάνης (65′ Ντε Λούκας), Αμορίμ (72′ Καμαρά).

Γκολ: 28′ Γιουνές, 33′, 82′ Γκαρσία, 69′, 79′ Ντιγκινί, 73′ Κορχούτ, 90+5′ Σιώπης / 15′ Κάστρο, 50′ Τζουρίτσκοβιτς

Κίτρινες: 50′ Ματίγια / 43′ Κάστρο

Μοίρασε το άρθρο!