Τρομοκράτηση για νέο σκληρό lockdown «στη μισή Ελλάδα» – Τα απίθανα σενάρια

Μεγάλη έκταση έχουν πάρει θέματα που κινδυνολογούν για ένα δήθεν επερχόμενο «νέο lockdown» σε πολλές περιοχές της χώρας, ελάχιστες μόνο ώρες από τη στιγμή που ήρθησαν οι απαγορεύσεις της μετακίνησης εκτός νομού και της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 23.00 (είναι από την Παρασκευή στις 00.30).

Την κινδυνολογία για ένα δήθεν επερχόμενο lockdown προκάλεσε η τακτική ανακοίνωση της πορείας της πανδημίας την Παρασκευή, κατά την οποία αναφέρθηκαν κάποιες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες έγινε έκκληση για τήρηση των μέτρων. Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν κάνει σαφές εδώ και εβδομάδες πως εξ αρχής ο στόχος για την άρση των μέτρων ήταν και είναι να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πλέον στη διάθεση της Ελλάδας και του κόσμου επιπλέον «όπλα» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, από τα self tests μέχρι τα εμβόλια. Πρόκειται για μία επιβλαβή φημολογία η οποία είναι εντελώς αβάσιμη αφού μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία τέτοιου είδους έστω νύξη από πλευράς των ειδικών.

 Το ζητούμενο για το άνοιγμα του τουρισμού είναι η εξασφάλιση του εμβολιασμού στα νησιά της χώρας και η πτώση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλη τη χώρα, με την πορεία του να είναι σταθερά πτωτική.  

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, υπάρχουν τοπικές εξάρσεις με διασπορά στην κοινότητα και αυτό είναι το αποτύπωμα της μετακίνησης το Πάσχα. Επιβαρυμένο είναι το φορτίο σε Αιτωλοακαρνανία και σε κάποια νησιά, όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Νάξος η Κέρκυρα και η Σκίαθος. «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των ατομικών συμπεριφορών και περιορισμών» τόνισε η ίδια, αναφέροντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα για χαλάρωση των μέτρων, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί.

 

Μοίρασε το άρθρο!