Το Charlie Hebdo βάζει φωτιά: Σατιρίζει τον Ερντογάν -Με εσώρουχα, παρατηρεί τα οπίσθια μιας μουσουλμάνας

Το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στοχεύει με την πένα του τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Στο νέο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται με εσώρουχα, καθισμένος νωχελικά στην πολυθρόνα του, να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας, η οποία θα μπορούσε να είναι και η σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν.

Το εξώφυλλο του «Charlie Hebdo» συμπληρώνει το σκίτσο με τη φράση «Ο Ερντογάν είναι πολύ αστείος στην ιδιωτική του ζωή». Ο Τούρκος πρόεδρος με περιπαικτικό ύφος και κοιτώντας τα οπίσθια της μουσουλμάνας φέρεται να σχολιάζει: «Ω! Ο προφήτης!».

Το νέο πρωτοσέλιδο του «Charlie Hebdo» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Να θυμίσουμε πως το «Charlie Hebdo» ήταν το πρώτο σατιρικό περιοδικό στη Γαλλία που δημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Οι σκιτσογράφοι του περιοδικού πλήρωσαν την επιλογή τους με αίμα, καθώς έγιναν στόχος τζιχαντιστών τρομοκρατών πριν από 5 χρόνια.

Το «Charlie Hebdo» παίρνει θέση
Το «Charlie Hebdo» είχε πάρει θέση και μετά τη δολοφονία του καθηγητή σε προάστιο του Παρισιού από Τσετσένο ισλαμιστή, που τον εκδικήθηκε, όπως είπε, γιατί επέλεξε να δείξει τα σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

«Το Charlie Hebdo συμμερίζεται το αίσθημα φρίκης και οργής, καθώς ένας εκπαιδευτικός δολοφονήθηκε την ώρα της δουλειάς του από έναν φανατισμένο θρησκευόμενο. Εκφράζουμε την πιο έντονη υποστήριξή μας στην οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η ομάδα του περιοδικού στη Γαλλία.

Στα άκρα οι σχέσεις Ερντογάν-Μακρόν
Μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον κ. Μακρόν για αντι-ισλαμική ρητορική και ζήτησε τη στήριξη των υπόλοιπων Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου «να μπει ένα τέλος στην ατζέντα Μακρόν», όπως υποστήριξε.

Παράλληλα, κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων, ενώ επανέλαβε τη θέση ότι ο Μακρόν «χρήζει ψυχικής βοήθειας», σημειώνοντας, επίσης, ότι αυτός  «ενθάρρυνε τις επιθέσεις στο Παρίσι».

Ο Ερντογάν, μιλώντας για τον Μακρόν, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν «πραγματικό φασίστα», έναν «ναζί με την πραγματική έννοια. Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται στην κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, συχνά με τις πλάτες των δυνάμεων ασφαλείας».

Το νέο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Πηγή: iefimerida.g

Μοίρασε το άρθρο!