Τα street food της Ευρώπης [ΧΑΡΤΗΣ]

Σίγουρα όταν πόας ταξίδι αξίζει να ανακαλύπτεις την τοπική κουζίνα της κάθε χώρας.

Μπορεί η πίτσα να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street food της Ιταλίας, το bocadillo (σάντουιτς με διάφορα υλικά) της Ισπανίας και τα Fish and Chips της Βρετανίας, όμως τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες;

Η γαλλική μπαγκέτα με βούτυρο και ζαμπόν είναι από τα δημοφιλέστερα σνακ δρόμου στην Γαλλία, ενώ το breakfast roll στην Ιρλανδία στο οποίο βάζουν μέσα διάφορα υλικά (όπως μανιτάρια και τηγανητά αυγά) τρώγεται κυρίως τα βράδια στις pub.

Το Pan Bagnat είναι πολύ δημοφιλές στην νότια Γαλλία όπου η κλασική συνταγή το θέλει να γεμίζει με σαλάτα νισουάζ με τόνο, ενώ στην Ολλανδία πρωταγωνιστής είναι η τηγανητή πατάτα καθώς αποτελεί την βάση για το kapsalon, πάνω της τοποθετείται γύρος ή κάποιο άλλο κρέας και τυρί γκούντα.

Στην Πολωνία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τεράστια άνθηση η zapienka. ενώ στην Ανατολική Ευρώπη πρέπει να δοκιμάσετε ρώσικα πιροσκί, το ουκρανικό hot dog perepichka αλλά και τη μαγιάρικη τηγανίτα, langos.

Τέλος στα νότια Βαλκάνια κυριαρχεί η κρεατοφαγία με τον γύρο και το σουβλάκι στην Ελλάδα και και το doner kebab στην Τουρκία.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη με τα street food κάθε χώρας. 

 

Μοίρασε το άρθρο!