Τα τελευταία λόγια του Γ. Μπαλταδώρου πριν τη συντριβή – Ο δεύτερος πιλότος περιγράφει τις δραματικές στιγμές

Τον τελευταίο διάλογο με τον σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο, προτού το Mirage 2000-5 πέσει στο πέλαγος, αποκάλυψε στους συναδέλφους του στην 135 Σμηναρχία Μάχης ο δεύτερος πιλότος με το που επέστρεψε στη βάση.

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος σμηναγός. Και εκείνος του απάντησε: «βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω». Ήταν η τελευταία τους συνομιλία. Μετά, έχασε την επαφή με το Mirage του άτυχου σμηναγού. Η απόφασή του να κάνει ανάβαση, ήταν εκείνη που, την τελευταία στιγμή, του έσωσε τη ζωή.

Συγκλόνισε με την περιγραφή του ο ψαράς που ήταν με το σκάφος του κοντά στο σημείο της πτώσης του μοιραίου Mirage 2000-5.

Ο Γιώργος Πανταζής μίλησε στο «Epsilon» και περιέγραψε τη στιγμή. Υποστήριξε ότι του φάνηκε περίεργο το γεγονός πως ξαφνικά δεν άκουγε τον ήχο του μαχητικού αεροσκάφους και ισχυρίστηκε πως εξαιτίας του καιρού και της ομίχλης στο σημείο, δεν μπορούσε να δει καθαρά τι είχε συμβεί.

«Από τον ήχο κατάλαβα ότι έπεσε το αεροπλάνο. Ο ήχος ακουγόταν από μακριά και ξαφνικά εξαφανίστηκε από τα αυτιά μου», είπε. Λίγα λεπτά αργότερα, είδε το Super Puma να πετά στην περιοχή. Ήταν εκείνος που έδωσε στο Λιμενικό το στίγμα όπου είχε πέσει το Mirage.

Μοίρασε το άρθρο!