ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE (27/09/16)

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Σπόρτινγκ – Λέγκια 2-0

 

Σκόρερς: 28′ Μπράιαν Ρουίς, 37′ Ντοστ

Γήπεδο: “Estádio José Alvalade”, Λισαβόνα

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Αρκετές ευκαιρίες για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στα πρώτα λεπτά, με κορυφαία αυτή του Ζέλσον Μαρτίνς στο 19′, όταν πλάσαρε από κοντά σε κενό τέρμα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η υπεροχή των Πορτογάλων δεν άργησε να επιβραβευθεί και στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, με τους επιθετικούς, Μπράιαν Ρουίς και Μπας Ντοστ να βρίσκουν δίχτυα στο 28′ και το 37ο λεπτό.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Ρούμπεν Σεμέντο, Κοάτες, Ζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα, Ζέλσον Μαρτίνς (76′ Τζόελ Κάμπελ), Μπρούνο Σέζαρ (67′ Λάζαρ Μάρκοβιτς), Μπράιαν Ρουίς, Ντοστ.

ΛΕΓΚΙΑ: Μάλαρτζ, Μπερεσίνσκι, Τσερβίνσκι, Ρζέζνιτσακ, Χλούσεκ, Γιοντλόβιετς, Μουλέν (86′ Κοπσίνσκι), Λανζέλ (46′ Αλεκσάντροφ), Γκιλιέρμε, Ράντοβιτς, Νίκολιτς (60′ Οτζίτζα-Οφόε).

Ντόρτμουντ – Ρεάλ 2-2

 

Σκόρερς: 43′ Ομπαμεγιάγκ, 87′ Σέρλε / 17′ Κριστιάνο Ρονάλντο, 68′ Βαράν

Γήπεδο: “Westfalenstadion”, Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Το πρόσωπο των ημερών πέτυχε το πρώτο γκολ της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δηλαδή, με κοντινό σουτ, έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, “τακουνάκι” του Μπέιλ και ατυχία του Σμέλτσερ που πέρασε η μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Ο Πορτογάλος πανηγύρισε πηγαίνοντας στον πάγκο όχι για τον Ζιντάν, αλλά για τους συμπατριώτες του, Πέπε και Φάμπιο Κοεντράο. Εν συνεχεία, έδωσε και το χέρι στον προπονητή του!

Οι δύο πρώτες ευκαιρίες ήταν στα πρώτα λεπτά με εκτελέσεις φάουλ των Ρονάλντο και Γκονσάλο Κάστρο, με τους Μπούρκι και Κέιλορ Νάβας να αποκρούουν, όμως ένα λάθος του Κοσταρικανού τερματοφύλακα έφερε την ισοφάριση πριν το ημίχρονο.

Από φάουλ του Γκερέιρο ο Νάβας έδιωξε με μπουνιές, ο Ομπαμεγιάνγκ προσπάθησε να σουτάρει και μετά από κόντρα στον Βαράν η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, όμως ο Γκαμπονέζος πρόλαβε να την ακουμπήσει πριν περάσει την γραμμή, έτσι χρεώθηκε το γκολ και όχι ο Βαράν ως αυτογκόλ.

Αφού δεν πέτυχε αυτογκόλ ο Βαράν, έδωσε το προβάδισμα στην Ρεάλ για δεύτερη φορά στο 68′, με κοντινό πλασέ έπειτα από σέντρα του Ρονάλντο και πλασέ του Μπενζεμά που χτύπησε στο δοκάρι.

Αφού έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες οι Ραφαέλ Γκερέιρο και Εμρέ Μορ, ο Αντρέ Σέρλε στο 87′ με εξαιρετικό σουτ ισοφάρισε για το τελικό 2-2 και έγινε ο 1ος Γερμανός που σκοράρει στην διοργάνωση με 4 διαφορετικές ομάδες (Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ, Τσέλσι).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Γκέτσε (58′ Σέρλε), Γκονσάλο Κάστρο, Ουσμάν Ντεμπελέ (73′ Πούλισιτς), Ραφαέλ Γκερέιρο (78′ Εμρέ Μορ), Ομπαμεγιάνγκ.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Ντανίλο, Κρόος, Μόντριτς, Χάμες Ροντρίγκες (70′ Κοβατσιτς), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (87′ Μοράτα).

Κοπεγχάγη – Μπριζ 4-0

 

Σκόρερς: 53′ αυτ. Ντένσβιλ, 64′ Ντιλέινι, 69′ Σανταντέρ, 92′ Γέργκενσεν

Γήπεδο: “Parken Stadium”, Κοπεγχάγη

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Παραδόθηκε στο δεύτερο ημίχρονο η Μπριζ και μετά τα 3 γκολ από την Λέστερ στο Βέλγιο, δέχτηκε άλλα 4 στην Κοπεγχάγη.

Η πρωταθλήτρια Δανίας άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Ντένσβιλ και αφού ο Μπουτέλ απέκρουσε το πέναλτι του Αουγκούστινσον (61′) δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην σουτάρα του Ντιλέινι, για το 2-0 στο 64′.

Το τρίτο γκολ ήρθε από τον Σανταντέρ στο 69′ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-0 ο κεντρικός αμυντικός, Ματίας “Ζάνκα” Γέργκενσεν.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Όλσεν, Άνκερσεν, Γέργκενσεν, Γιόχανσον, Αουγκούστινσον, Κβιστ, Ντιλέινι, Βέρμπιτς (67′ Τουτού), Φαλκ (84′ Αμάνκουα), Σανταντέρ (79′ Πάβλοβιτς), Κορνέλιους.

ΜΠΡΙΖ: Μπουτέλ, Φαν Ράιν, Πουλέν, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Κλαουντεμίρ, Σίμονς, Φόρμερ, Βανάκεν (46′ Λιμπόμπ), Ισκιέρδο (79′ Φελίπε Γκέντοζ), Βόσεν (63′ Ουέσλεϊ).

*χαμένο πέναλτι 61′ Αουγκούστινσον

Λέστερ – Πόρτο 1-0

 

Σκόρερ: 25′ Σλιμανί

Γήπεδο: “King Power Stadium”, Λέστερ

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Όποιος δεν είχε παίξει τον Ισλάμ Σλιμανί να σκοράρει, απλά έκανε τεράστιο στοιχηματικό λάθος! Σε 3 ματς μέσα στο 2016 είχε πετύχει 5 γκολ σε βάρος της Πόρτο και τελικά χρειάστηκε 25 λεπτά για να σκοράρει και στο 4ο ματς στην χρονιά κόντρα στους “δράκους”.

Ο Αλγερινός, ο οποίος αποτελεί το ακριβότερο απόκτημα στην ιστορία της Λέστερ, έκανε το 1-0 στο “King Power Stadium” στο 25ο λεπτό με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του συμπατριώτη του, Ριγιάντ Μαχρέζ, από αριστερά.

Ήταν η δεύτερη συνεργασία Αλγερινών σε γκολ Champions League από τους Τζαμέλ Αμπντούν και Ραφίκ Τζεμπούρ για τον Ολυμπιακό!

Η Πόρτο πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά η τύχη του Ρανιέρι στην περσινή Premier League έχει μεταφερθεί στο φετινό Champions League.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Λουίς Ερνάντεθ, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντρινκγουότερ, Αμάρτεϊ, Μαχρέζ (88′ Γκρέι), Ολμπράιτον, Σλιμανί (82′ Κινγκ), Βάρντι (93′ Μούσα).

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Λαγιούν, Φελίπε, Μαρκάνο, Αλέξ Τέλες, Ντανίλο Περέιρα, Αντρέ Αντρέ (63′ Έκτορ Ερέρα), Όλιβερ Τόρες (78′ Χεσούς Κορόνα), Αντρέ Σίλβα, Οταβίνιο, Αντριάν Λόπεθ (63′ Ντιόγκο Ζότα).

Σεβίλλη – Λιόν 1-0

 

Σκόρερ: 52′ Μπεν Γεντέρ

Γήπεδο: “Ramón Sánchez Pizjuán”, Σεβίλλη

Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)

Αρκετά καλή η Λιόν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της, έτσι το πλήρωσε στο δεύτερο 45άλεπτο.

Ο Ουισάμ Μπεν Γεντέρ άνοιξε το σκορ στο 52′ με το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση, από ασίστ του Λουσιάνο Βιέτο, ο οποίος στο 69′ έχασε πέναλτι, με την εκτέλεση να είναι κακή και την μπάλα περνά ψηλά άουτ.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο Φερέιρα, Μερκάδο (87′ Κολοτζιετσάκ), Παρέχα, Εσκουδέρο, Εν’Ζονζί, Φράνκο Βάσκες (59′ Ιμπόρα), Νασρί, Βιτόλο, Βιέτο, Μπεν Γεντέρ (82′ Πάμπλο Σαράμπια).

ΛΙΟΝ (5-4-1): Άντονι Λόπες, Γκασπάρ (79′ Γκεζάλ), Γιανγκά-Εμ’Μπιουά (70′ Βαλμπουενά), Εν’Κουλού, Μορέλ, Ρίμπους, Γκοναλόν, Τολισό, Νταρντέρ, Φεκίρ (70′ Καλουλού), Κορνέ.

*χαμένο πέναλτι 69′ Βιέτο

Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Γιουβέντους 0-4

 

Σκόρερς: 24′ Πιάνιτς, 31′ Ιγκουαΐν, 57′ Ντιμπάλα, 85′ Ντάνι Άλβες

Γήπεδο: “Stadion Maksimir”, Ζάγκρεμπ

Διαιτητής: Ζόρζε Σόουζα (Πορτογαλία)

Από ένα λάθος της κροατικής άμυνας ο Μίραλεμ Πιάνιτς στο 24′ άνοιξε το σκορ για την Γιουβέντους με κοντινό πλασέ και αυτό ήταν το πρώτο τέρμα των “μπιανκονέρι” για φέτος στην διοργάνωση.

Ο Βόσνιος μέσος είχε συμμετοχή και στο δεύτερο, καθώς έκανε την ασίστ για να κάνει το 0-2 ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 31′, έτσι και τα δύο πρώτα τέρματα στην διοργάνωση είναι από νέα αποκτήματα.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα με τρομερό σουτ έκανε το 0-3 στο 57′, από πάσα του Ντάνι Άλβες, ο οποίος στο 85′ με αρκετή τύχη (κόντρες σε εκτέλεση φάουλ) διαμόρφωσε το τελικό 0-4 και έγινε το τρίτο νέο απόκτημα που σκόραρε.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Σέμπερ, Σίτουμ, Σιγκάλι, Σίλντενφελντ, Πίβαριτς, Μπένκοβιτς, Άντολιτς (72′ Πάουλο Μασάντο), Ζόνας (48′ Φιόλιτς), Σουντανί, Πάβιτσιτς, Χούνιορ Φερνάντες (58′ Χότζιτς).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (5-3-2): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπαλτζάλι (68′ Πιάτσα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Κεντίρα, Πιάνιτς (46′ Κουαδράδο), Ερνάνες, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν (71′ Μάντζουκιτς).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Τότεναμ 0-1

 

Σκόρερ: 71′ Σον Χέουνγκ-Μιν

Γήπεδο: “Arena CSKA”, Μόσχα

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Η ΤΣΣΚΑ είχε 2-3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά την κορυφαία την είχε η Τότεναμ, με το σουτ του Ντέλε Άλι να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ίγκορ Ακινφέεβ στο 35′.

Ο Ρώσος τερματοφύλακας δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του πρώτη φορά στο Champions League μετά από το 2006 (39 σερί ματς που δέχεται γκολ), καθώς νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Σον Χέουνγκ-Μιν στο 71′. Έχει βρει την μπάλα με το αριστερό χέρι, αλλά τελικά απλά αυτή κατέληξε αργά στα δίχτυα του.

Την ασίστ την έκανε το Έρικ Λαμέλα, ο οποίος και λίγο αργότερα έβγαλε τον Νοτιοκορεάτη σε θέση για γκολ, αλλά έσωσε με εξαιρετικό τάκλιν την ομάδα του ο Σένικοβ.

Η είσοδος του Μπίμπρας Νάτχο… ζωντάνεψε τους Ρώσους, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την εντός έδρας ήττα, έτσι έμειναν στην τελευταία θέση.

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι (46′ Αλεκσέι Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Σένικοβ, Γκολοβίν, Βέρνμπλουμ, Τόσιτς (72′ Νάτχο), Μιλάνοφ, Ερεμένκο, Λασινά Τραορέ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Γουανιάμα, Άλι (82′ Γουίνκς), Έρικσεν, Λαμέλα, Σον Χέουνγκ-Μιν, Βίνσεντ Γιάνσεν (67′ Εν’Κουντού).

Μονακό – Λεβερκούζεν 1-1

 

Σκόρερς: 94′ Γκλικ / 73′ Χαβιέρ Ερνάντες

Γήπεδο: “Stade Louis II”, Μονακό

Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Από μία σπουδαία ευκαιρία είχαν Γάλλοι και Γερμανοί στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λεμάρ να αστοχεί με σουτ από το ύψος της περιοχής οι πρώτοι και με τον Σούμπασιτς να αποκρούει το σουτ του Χαβιέρ Ερνάντες οι δεύτεροι.

Τελικά ο Μεξικανός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς ο “Τσιτσαρίτο” άνοιξε το σκορ στο 73′ με κεφαλιά από την σέντρα του Αντμίρ Μεχμέντι, ο οποίος είχε περάσει στο ματς δευτερόλεπτα πριν.

Η Λεβερκούζεν απέτυχε να κρατήσει το προβάδισμα (όπως και στην πρεμιέρα προβάδισμα 2 τερμάτων με την ΤΣΣΚΑ), καθώς στο 94′ ο Πολωνός στόπερ, Κάμιλ Γκλικ, ισοφάρισε σε 1-1 με τρομερό σουτ στην κίνηση, έπειτα από την μπαλιά του Φαμπίνιο και την ασίστ με κεφαλιά από τον Γκουίντο Καρίγιο.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Ράτζι, Μπακαγιοκό (77′ Μ’Μπαμπ Λοτέν), Φαμπίνιο, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα (81′ Μποσίλια), Λεμάρ, Ζερμέν (73′ Καρίγιο).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χένριχς, Τα, Τοπράκ, Λαρς Μπέντερ, Αράνγκις, Καμπλ, Φόλαντ (73′ Μεχμέντι), Μπραντ (63′ Κίσλινγκ), Τσαλχάνογλου, Χαβιέρ Ερνάντες (90′ Μπάουμγκαρτινγκερ).

Μοίρασε το άρθρο!