Ταϊλάνδη: Συγκλονιστικό γράμμα στήριξης στον προπονητή από τους γονείς των εγκλωβισμένων παιδιών

Μεγαλείο ψυχής δείχνουν οι γονείς των παιδιών που βρίσκονται για 15η ημέρα εγκλωβισμένα σε ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ειδικότερα, σε γράμμα τους προς τον 25χρονο καθηγητή, όχι μόνο δεν αποδέχονται τη συγγνώμη του, αλλά του ζητούν να μην κατηγορεί τον εαυτό του για ό,τι έγινε!

«Δεν είμαστε καθόλου θυμωμένοι μαζί σας. Να φροντίζετε καλά τον εαυτό σας, μην ξεχνάτε να τυλίγεστε με κουβέρτα γιατί ο καιρός είναι κρύος. Ανησυχούμε, θα βγείτε σύντομα», γράφει η μητέρα ενός παιδιού, ενώ απευθυνόμενη στον προπονητή, λέει: «Θέλουμε να ξέρετε πως κανένας γονιός δεν είναι θυμωμένος μαζί σας, δεν πρέπει να ανησυχείτε».

Τα σημειώματα, σύμφωνα με τον Guardian, παραδόθηκαν στα παιδιά και τον προπονητή τους από τους δύτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο ίδιος ο προπονητής είχε αποστείλει γράμμα στους γονείς, όπου τους ζητούσε συγγνώμη και τους ευχαριστούσε για την ηθική υποστήριξη που έλαβε.

Τρεις – τέσσερις ημέρες περιθώριο

Οι αρχές της χώρας, εκτιμούν πλέον πως υπάρχουν τρεις ή τέσσερις μέρες περιθώριο για τη διάσωση τους, από το δύσβατο σπήλαιο που έχουν εγκλωβιστεί.

Άπαντες πλέον επικεντρώνονται στο πώς θα περιοριστούν οι κίνδυνοι της επιχείρησης διάσωσης. Εξάλλου, την Παρασκευή δύτης έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να τοποθετήσει φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής των παιδιών.

Η άντληση υδάτων από τη διαδρομή των 3,2 χλμ. ως το σημείο που βρίσκονται τα παιδιά ήταν επιτυχής, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Ναρονγκσάκ Οσατανακόρν.

«Οι επόμενες 3-4 ημέρες είναι ο πιο ιδανικός χρόνος για την επιχείρηση διάσωσης. Αν περιμένουμε για πολύ, δεν ξέρουμε πόσο νερό θα πέσει», τόνισε ο Οσατανακόρν.

Μοίρασε το άρθρο!