Συνήθως οι ανασχηματισμοί γίνονται για να δώσουν πνοή σε μια διοίκηση που χωλαίνει.

Ανασχηματισμό περιμέναμε εδώ στον Δήμο Ωραιοκάστρου, παρωδία μας προέκυψε. ”Πρωταγωνιστές Ξανά” ψήφισαν οι δημότες στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ”Δύναμη Δημιουργίας” μας προέκυψαν, και κάτι αποκαΐδια από την ”Πολιτεία με Όραμα”.

Έχετε διαβάσει το βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη το «Λάθος»; Αν όχι  διαβάστε το. Έλεγε λοιπόν: «Το καθεστώς είναι διάτρητο από το ένα τούτο λάθος ένα λάθος – δυναμίτη που θα μας τινάξει στον αέρα… Ένα λάθος είναι κάπου εδώ γύρω μας, μέσα μας… ένα λάθος»… Αυτά έγραφε πριν από πολλά πολλά χρόνια ο Αντώνης Σαμαράκης για ένα Λάθος. Κι αυτό το «λάθος» σήμερα λέγεται Παντελής Τσακίρης.

Γελοίοι τακτικισμοί σε ένα κακόγουστο σίριαλ χωρίς τέλος, κατέληξε ο επικείμενος ανασχηματισμός από πλευράς δημάρχου, που τελικώς αποφάσισε να μην προχωρήσει στις «διορθωτικές αλλαγές», γιατί από την στιγμή που διάλεξε από την αρχή της θητείας του, τις ”πολιτικές συναλλαγές”, έχει περιορισμένα περιθώρια κινήσεων λόγω συμφερόντων και λοιπών εναγκαλισμών.

Στέλεχος της σημερινής παράταξης, που οι δημότες στις εκλογές τον έδωσαν άλλη εντολή, ”μπήκε”-”βγήκε” στην διοίκηση αρκετές φορές, καταγγέλλοντας μάλιστα τα ”κακώς γενόμενα”, πλέον είναι πάλι μέλος της – περιμένοντας βέβαια να δούμε πόσες εβδομάδες θα αντέξει τώρα-. Bλέπουμε επίσης την παράταξη του Γ.Παπακωνσταντίνου, η οποία κατηγορούσε τον Άγγελο Πανούση, γιατί προσχώρησε στην διοίκηση, να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, τον άνθρωπο που κατηγορούσε σαν τον χειρότερο δήμαρχο που πέρασε από το Ωραιόκαστρο.

Σίγουρα κανένας ανασχηματισμός – παρωδία δεν θα μπορούσε να δώσει φιλί ζωής σε μια καταρρέουσα διοίκηση, και το μόνο που προκαλεί, είναι θυμηδία στους πολίτες, αποτελώντας ένα ακόμη πλήγμα στην εμπιστοσύνη του έναντι του πολιτικού συστήματος.

Υ.Γ1.: Πιστεύουμε ότι ο Ν.Σαραμούρτσης θα το έχει μετανιώσει που ”άφησε” την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε, για μια θέση αντιδημαρχίας. Τώρα δυστυχώς γι αυτόν, πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα, από τον μαιτρ της ”πολιτικής συναλλαγής”, Παντελή Τσακίρη. 

Υ.Γ.2: Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τους υπόλοιπους της διοίκησης, που άλλη εντολή τους έδωσαν οι δημότες, και αυτοί ”υπέκυψαν” για μια θεσούλα.

Μοίρασε το άρθρο!