Σε 5 μέρες 50.000 μαθητές έχουν κολλήσει στην Γαλλία – Ο Covid διαλύει την εκπαίδευση

Σχεδόν 50.000 μαθητές έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό από τη Δευτέρα. Περίπου τριάντα σχολικές δομές και περισσότερες από 9.000 τάξεις έπρεπε να κλείσουν. Στο Κολέγιο Jean-Renoir στη Boulogne-Billancourt (Hauts-de-Seine), οι δάσκαλοι είχαν μια περίπλοκη έναρξη της σχολικής χρονιάς. Από την αρχή της εβδομάδας, οι δάσκαλοι διδάσκουν μπροστά σε αραιά θρανία, βλέποντας την τάξη τους άδεια στο ρυθμό των μολύνσεων και των κρουσμάτων.

Όπως σε ολόκληρη τη Γαλλία, ο Covid κυκλοφορεί στα σχολεία με ταχύτητα που δεν είχε ξαναδεί κανείς απο τις αρχές του 2022. Και με ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που απαιτεί άμεσες και τακτικές εξετάσεις για κάθε νέο κρούσμα που εντοπίζεται σε μια τάξη, η οργάνωση των ιδρυμάτων έχει διαταραχθεί.

Στο Provins (Seine-et-Marne), το γυμνάσιο Thibaut-de-Champagne αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του μόλις τρεις ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Τη Δευτέρα το πρωί, όταν τηλεφωνήσαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι περίπου το 20% των μαθητών μας έλειπαν», λέει ο Adrien Dormois, καθηγητής μαθηματικών στο σχολείο. Από το πρώτο διάλειμμα, με άλλους δασκάλους αλλά και κάποιο από το προσωπικό του σχολείου, μαζευτήκαμε για να συζητήσουμε την κατάσταση».

Μοίρασε το άρθρο!