Σεισμός στην Ιταλία μεγέθους 7,1 βαθμούς: Οι πρώτες εικόνες

590_685552b04c6bb3099dd3b420b6c26c1f

30/10/2016

Οι απόψεις, πάντως… διίστανται σχετικά με το μέγεθος του σεισμού, αφού άλλα μέσα μιλούν για 6,5 Ρίχτερ, ενώ άλλα κάνουν λόγο μέχρι και για 7,1 Ρίχτερ!

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα.

Έγινε γνωστό πως κατέρρευσαν κτίρια στις περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε που είχαν ήδη χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται όμως, κατά κύριο λόγο, για οικήματα που βρίσκονταν στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους.

Στην πόλη Νόρτσια κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου, η οποία είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις. Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει.

Eπαληθεύσεις από την Πολιτική Προστασία γίνονται στην κωμόπολη Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε, για να εξακριβωθεί το μέγεθος των ζημιών καθώς και αν υπάρχουν κάτοικοι που χρειάζονται την βοήθεια των πυροσβεστών.

Νωρίτερα το αμερικανικό ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS είχε ανακοινώσει πως ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμούς και το εστιακό βάθος του ήταν 108 χλμ..

Σεισμός στην Ιταλία: Δείτε βίντεο από την ώρα του σεισμού και live εικόνα

Νέος μεγάλος σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία

Λέκκας: Ο σεισμός στην Ιταλία δεν θα έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα

“Στον ελληνικό χώρο σίγουρα δεν θα έχει επιπτώσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία.

“Είναι ένας σεισμός που δεν επηρεάζει τον ελληνικό χώρο”, είπε ο κ. Λέκκας και εξήγησε ότι “η σεισμικότητα στην Ιταλία, είναι εντελώς ανεξάρτητη από τη σεισμικότητα στην Ελλάδα, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα θέμα για την Ελλάδα”.

Μοίρασε το άρθρο!