Μπάρμπεκιου στα Διαβατά – Ελάχιστοι στο κάλεσμα μίσους

Πολύ λίγοι ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν κοντά στη δομή φιλοξενίας για να ψήσουν τα σουβλάκια τους και να προκαλέσουν…Το “παρών” έδωσε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

 
Οι δημοσιογράφοι, οι εικονολήπτες και οι φωτογράφοι που πήγαν να καλύψουν το θέμα είναι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στο ρατσιστικό μπάρμπεκιου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Μόλις δύο χιλιόμετρα από το στρατόπεδο όπου διαμένουν πρόσφυγες, οι διοργανωτές – “μακεδονομάχοι” καλούσαν σε συγκέντρωση για να δώσουν το μήνυμα ότι η “Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και ότι αντιστέκονται “με κάθε τρόπο στον εποικισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης από τους κατευθυνόμενους ισλαμιστές κατά συντριπτική πλειοψηφία παράνομους μετανάστες”.

Αυτό άλλωστε ανέφεραν στην ανακοίνωση- κάλεσμα την οποία φρόντισαν να διανθίσουν και με άλλες ρατσιστικές εκφράσεις: «Απέναντι στον διεθνιστικό και ισλαμικό λαθροεποικισμό της πατρίδας μας και της Ευρώπης απαντάμε με άφθονο χοιρινό κρέας, με άφθονο αλκοόλ, με άφθονο τρολάρισμα και αγωνιστική δράση!»

Όπως όμως φαίνεται και στις φωτογραφίες το κάλεσμά τους, για τους περισσότερους, έπεσε στο κενό.

Ρατσιστικό μπάρμπεκιου στα Διαβατά - Ελάχιστοι στο κάλεσμα μίσους
 
Ρατσιστικό μπάρμπεκιου στα Διαβατά - Ελάχιστοι στο κάλεσμα μίσους
 

Το “παρών” στη συγκέντρωση μίσους έδωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος αφού έφαγε το σουβλάκι του, επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα δηλώνοντας ότι “οι λαθροεισβολείς είναι το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα μετά το δημογραφικό. Μπροστά μας έχουμε αλλοίωση πληθυσμού, θρησκεύματος, γλώσσας και ιστορίας. Ο εχθρός είναι μες στη χώρα μας”.

Την ίδια ώρα, έξω από τη δομή φιλοξενίας των Διαβατών, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Μοίρασε το άρθρο!