Π. Σκαρλάτος: «Δικαιώθηκαν οι 53 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Ωραιοκάστρου και οι οικογένειές τους»

 

Αρνητική ήταν σήμερα η απόφαση του Εφετείου, όπου προσέφυγε η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωνε οικονομικά και ηθικά τους 53 συμβασιούχους εργαζόμενους στο τμήμα Καθαριότητας, οι οποίοι προσελήφθησαν κανονικά, με διαδικασία ΑΣΕΠ, στην εκπνοή του 2015 και τρεις μήνες μετά ο δήμος προχώρησε στις καταγγελίες των συμβάσεών τους πριν αυτές λήξουν.

Οι εργαζόμενοι είχαν διεκδικήσει δικαστικά την επαναπρόσλήψή τους αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η απόφαση στις αρχές Δεκέμβρη του 2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης της ομαδικής αγωγής που κατέθεσαν οι 53 συμβασιούχοι, τους επιδίκαζε αποζημίωση απόλυσης 4.000 ευρώ στον καθένα συν τα επιδόματα αδείας και χορήγησης γάλακτος.

Μετά και τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου μπαίνει τέλος στην ομηρία των 53 εργαζομένων και των οικογενειών τους και αναγκάζει τη δημοτική αρχή να καταβάλει στον καθένα εργαζόμενο τα δεδουλευμένα 3 μηνών και αποζημίωση 4.000 ευρώ που μεταφράζεται σε περίπου 800.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών). 

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συμμαχίας Ανάπτυξης- αν.α.σ.α για το Ωραιόκαστρο», Παντελής Σκαρλάτος τόνισε ότι: «Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή θα πρέπει να μας ενημερώσουν πως θα καλύψουν την οικονομική βλάβη που υπέστη ο δήμος από τους λάθος και αστοχείς χειρισμούς τους στην υπόθεση αυτή. Και δεν είναι η μοναδική αστοχία του δημάρχου, καθώς επανειλημμένα έχει εκτεθεί και έχει εκθέσει τον δήμο». Όπως είπε ο κ. Σκαρλάτος: «Ήρθε λοιπόν η ώρα να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους και ο κ. Γαβότσης να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των συνανθρώπων του».

 

Μοίρασε το άρθρο!