Πρ. Εμπ. Συλ. Κοζάνης: Υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες που δεν έχουν να φάνε

Για το παρατεταμένο λουκέτο στην περιοχή της Κοζάνης και τα καταστροφικά του αποτελέσματά του μίλησε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Αθανάσιος Δραγατσίκας.

“Υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες που δεν είχαν να φάνε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ” δήλωσε χαρακτηριστικά στον Focus FM ο κ. Δραγατσίκας τονίζοντας ότι μεγάλο μέρος των καταστημάτων θα αναγκαστεί να βάλει οριστικά λουκέτο.

 Όσο για τον χώρο της εστίασης εκεί η κατάσταση είναι χειρότερη όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης. «Στον συγκεκριμένο κλάδο το 40% των επιχειρήσεων δεν θα ανοίξει» ανέφερε τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις ώστε να επιβιώσουν.

«Ο κόσμος της περιοχής είναι στα όρια του» επισήμανε και πρόσθεσε: «Την Δευτέρα πραγματοποιήσαμε αυτοκινούμενη πορεία προς στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας . Περισσότερα από 700 οχήματα έμπορων και επαγγελματίων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει».

“Δυστυχώς αυτή η εικόνα δεν βγήκε προς τα έξω” σημείωσε.

Να θυμίσουμε την διαμαρτυρία που έγινε πριν λίγες μέρες.

Διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή πραγματοποίησαν τα μέλη του εμπορικού κόσμου της Π.Ε. Κοζάνης.

Η συμμετοχή στη διαμαρτυρία ήταν μεγάλη, όπως φαίνεται και στις εικόνες, καθώς εκατοντάδες οδηγοί έκαναν πορεία με τα αυτοκίνητά τους από τον κόμβο της ΖΕΠ προς το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
 

Οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Περιφερειακή Αρχή, τα οποία αφορούν πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης για την Π.Ε. Κοζάνης.

Πηγή πληροφοριών: KOZANILIFE.GR

Μοίρασε το άρθρο!