Προκριματικά Euro 2020: Ζόρια για την Ελλάδα

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας η εθνική μας ομάδα, την οποία περιμένει πολύ δύσκολη κλήρωση – Στο δεύτερο γκρουπ, για πρώτη φορά στην ιστορία, η Γερμανία – Τα γκρουπ δυναμικότητας

Πολύ δύσβατος ο δρόμος της Ελλάδας προς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020. Η UEFA αποφάσισε ότι τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της προκριματικής φάσης (Κυριακή 02/12, Δουβλίνο) θα διαμορφωθούν βάσει των αποτελεσμάτων των ομάδων στην φάση ομίλων του Nations League και αυτό έφερε την Ελλάδα στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, από εφτά συνολικά.

«Ιστορική» η παρουσία της Γερμανίας στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, όπου έπεσε μετά το 1-1 της Πολωνίας με την Πορτογαλία. Αυτό απλά σημαίνει ότι, εκτός από τον έναν δυνατό επικεφαλής, ένας όμιλος θα έχει ως…δεύτερη την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014.

Τα προκριματικά ξεκινούν στις 21 Μαρτίου του 2019 και οι 55 ομάδες που συμμετέχουν θα χωριστούν σε δέκα γκρουπ, πέντε των έξι ομάδων και πέντε των πέντε. Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια θα δοθούν μέσω των πλέι οφ του Nations League, στα οποία δεν θα δώσει το παρών η Ελλάδα, λόγω της κακής της παρουσίας στην φάση ομίλων.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο ΓΚΡΟΥΠ: Ελβετία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία

2ο ΓΚΡΟΥΠ: Γερμανία, Αυστρία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Τσεχία, Δανία, Ισλανδία, Ρωσία, Σουηδία, Ουκρανία, Ουαλία

3ο ΓΚΡΟΥΠ: Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκοτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ

4ο ΓΚΡΟΥΠ: Ουγγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γεωργία

5ο ΓΚΡΟΥΠ: ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Κόσοβο, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία, Γιβραλτάρ, Λετονία

6ο ΓΚΡΟΥΠ : Νησιά Φερόε, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο

Μοίρασε το άρθρο!