Πρεμιέρα για το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ρεκόρ συμμετοχών, με 132 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, παρουσίασε φέτος το ελληνικό ντοκιμαντέρ, στο πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Με μια τελετή έναρξης διαφορετική από τις άλλες, εμπνευσμένη από τη σχέση των ανθρώπων και των ζώων, άνοιξε αυλαία το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο κατάμεστο Ολύμπιον. Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο tattoo artist-παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης και η σκυλίτσα του η Μόλυ, που έκλεψε την παράσταση με τα νάζια και τα γαβγίσματά της.

Ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα κ. Τζιτζικώστας αφού καλωσόρισε από την πλευρά του το κοινό στη Θεσσαλονίκη και στο Φεστιβάλ, ένα θεσμό που μπαίνει πλέον στην τρίτη δεκαετία του, στάθηκε στο γεγονός ότι έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως, αναδεικνύοντας νέες τάσεις, ταλαντούχους δημιουργούς και συναρπαστικές ανθρώπινες ιστορίες. Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι από το 2018 το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε ανάμεσα στα 28 κορυφαία Φεστιβάλ στον κόσμο ως επίσημος συνεργάτης της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που διαμορφώνει την τελική λίστα των προτεινόμενων για Όσκαρ ντοκιμαντέρ.

Έπειτα, στην σκηνή ανέβηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρηςο οποίος υπογράμμισε ότι το Φεστιβάλ έχει κατορθώσει να συγκαταλέγεται ως ένα από τα κορυφαία στον κόσμο και επαίνεσε το έργο της κυρίας Ζαλαντό και του κυρίου Ανδρεαδάκη, χωρίς όμως να παραλείψει να αναφερθεί και στους κυρίους Μισέλ Δημόπουλο και Δημήτρη Εϊπίδη που υπήρξαν στο τιμόνι του θεσμού επί σειρά ετών στο παρελθόν. «Πρέπει επίσης να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στο κοινό της Θεσσαλονίκης γιατί απ’ ότι έμαθα σήμερα πουλήθηκαν 3.000 εισιτήρια. Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι στο Φεστιβάλ να προχωράτε όσο γίνεται πιο δυνατά. Θέλουμε κι άλλα», τόνισε ο κ. Μπουτάρης. 

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία κήρυξε και επισήμως την έναρξη του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, λέγοντας: «Σε αυτό το δεκαήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας θα αποτυπωθεί για ακόμη μια φορά ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας. 

Μοίρασε το άρθρο!