Ποιες χώρες του κόσμου έχουν την πιο πλούσια φυσική ομορφιά;

Λίμνες, καταπράσινες πλαγιές, δάση, ποτάμια, θάλασσα… Ο κόσμος είναι γεμάτα όμορφα μέρη που έχουν πλούσια φυσικά ομορφιά.

Αν και η φυσική ομορφιά μιας χώρας δεν μπορεί να ταξινομηθεί εύκολα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέλαβε το έργο, να κατατάξει 136 χώρες με βάση τους φυσικούς πόρους που διαθέτουν.

Διάφοροι παράγοντες λήφθηκαν υπόψη, όπως ο αριθμός των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, εκείνος των προστατευόμενων ειδών, αλλά και η ψηφιακή ζήτηση φυσικού τουρισμού. Και, φυσικά, εξέτασαν επίσης την ελκυστικότητα των φυσικών πόρων.

Η ψηφιακή ζήτηση του φυσικού τουρισμού μετράει πόσες αναζητήσεις σχετίζονται με τη χώρα και συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων των «παραλιών», της «παρακολούθησης των ζώων» και της «κατάδυσης».

Σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες χώρες με απίστευτη φυσική ομορφιά.

15. Κένυα

 

Καμηλοπαρδάλεις, ρινόκεροι, λιοντάρια κι άλλα πολλά ζώα φλοξενούνται εδώ, ενώ βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι, βρίσκεται το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αφρικής.

14. Ινδονησία

Μαγικές παραλίες και η μοναδική πατρίδα των γιγαντιαίων, επιθετικών σαυρών, Komodo Dragons.

13. Γαλλία

Οι αμπελώνες στο Bordeau και οι ακτές της Γαλλικής Ριβιέρας, την καθιστούν μοναδική.

12. Ιταλία

Αμπέλια, καταπράσινες πλαγιές και ονειρικές παραλίρες…  Σο Monte San Giorgio βρίσκονται αξιοθαύμαστα θαλάσσια απολιθώματα της Τριαδικής Περιόδου.

11. Εκουαδόρ

Με δύο ενεργά ηφαίστεια, τροπικά δάση, παγετώνες και το Εκτεταμένο Εθνικό Πάρκο Sangay, είναι ολοφάνερο γιατί προστέθηκε στη λίστα.

10. Η.Π.Α

Με 58 εθνικά πάρκα, συμπεριλαμβανομένου του Grand Canyon και του Glacier, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα.

9. Ισπανία

Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας, με τον Camino de Santiago να καταλήγει στη βορειοδυτική Ισπανία, όπου βρίσκονται θαμμένα τα ιερά λείψανα του Απόστολου Ιακώβου.

8. Τανζανία

 Το Κιλιμάντζαρο, το υψηλότερο βουνό της Αφρικής, αλλά και το Σερενγκέτι που φιλοξενεί γαζέλες, είναι μόνο δύο από τους καλούς λόγους να την επισκευτείτε.

7. Ταϊλάνδη

Όμορφα νησάκια και τα καταφύγια άγριας φύσης Thungyai-Huai Kha Khaeng, που φιλοξενούν ελέφαντες, την καθιστούν μοναδική.

6. Αυστραλία

Εδώ θα βρείτε τον διάσημο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, την ακτή Ningaloo και το Εθνικό Πάρκο Kakadu. Αλλά στην Αυστραλία θα βρείτε πολλά ακόμα διαμάντια φυσικής ομορφιάς. 

5. Κίνα

Είναι από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και στην έκτασή της, ασφαλώς και συναντώνται ποταμοί, κοιλάδες, θερμές πηγές, απέραντα δάση και πανύψηλα βουνά!

4. Περού

Εκτός από τα ερείπια των Ίνκα, με πλέον διάσημο το Μάτσου-Πίτσου, στο Περού θα βρούμε επίσης το μαγευτικό όρος Huascarán και το Εθνικό Πάρκο Rio Abiseo, που φιλοξενεί άλλους 36 αρχαιολογικούς χώρους.

3. Κόστα Ρίκα

Το Coco Island είναι το μοναδικό του ανατολικού Ειρηνικού με τροπικό δάσος και το Εθνικό Πάρκο Tortuguero, γνωστό για τις θαλάσσιες χελώνες του.

2. Μεξικό

Ανάμεσα στα ερείπια Tulum, τα τροπικά δάση Sian Ka’an και τα εκπληκτικά νησιά Revillagigedo, αντικρίζουμε φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα.

1. Βραζιλία

Την πρωτιά κερδίζει η Βραζιλία, που είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους. Το Εθνικό Πάρκο Νοτιοανατολικών Δασών Ατλαντικού που αποτελείται από 25 προστατευόμενες περιοχές, φιλοξενεί άγρια ζώα, όπως ιαγουάρους, την εκτοξεύει δικαίως στην υψηλότερη θέση.

Μοίρασε το άρθρο!