“Περπατώ και γνωρίζω: Πανόραμα – Χορτιάτης από το Δάσος”Πεζοπορία του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου

10885613_1032652293427269_3455434433710882135_n

02/03/2016

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου με τους International Walkers, διοργανώνουν πεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω: Πανόραμα – Χορτιάτης από το Δάσος», για την Κυριακή 03 Απριλίου 2016 και ώρα 11:30. Η διαδρομή είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ξεκινά από τα Πλατανάκια του Πανοράματος (μία περιοχή μέσα στο δάσος λίγο έξω από το Πανόραμα), προς τον Χορτιάτη και περιλαμβάνει δασικές διαδρομές μεταξύ Πανοράματος – Χορτιάτη και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών, δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία με αρχηγό – οδηγό τον Ζάκη Χουρμουζιάδη των International Walkers, μέλη και φίλοι του Συλλόγου θα γνωρίσουμε μια από τις ομορφότερες δασικές διαδρομές, τόσο κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Θα δούμε στην αρχή ένα παλιό υδραγωγείο, όπου και θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα. Στη συνέχεια επιστρέφοντας θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι πάνω στο υδραγωγείο, για να το αφήσουμε προκειμένου να κατεβούμε την πλαγιά και να επιστέψουμε στα Πλατανάκια. Ως συνήθως δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός (ελαφρές μπότες, ή γερά παπούτσια, είτε ακόμα αθλητικά είναι εντάξει). Μετά το περπάτημα θα γευματίσουμε σε μία προσεχτικά διαλεγμένη, υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους ταβέρνα, αλλά αυτό φυσικά είναι προαιρετικό.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου 8 χλμ θα γίνει σε χωματόδρομους και μονοπάτια και ακολουθεί το ποτάμι προς το βουνό του Χορτιάτη, συνεχίζοντας για λίγο στην άσφαλτο προς Κισσό και μπαίνοντας σε χωματόδρομο για 4 χλμ περίπου. Ο συνολικός χρόνος της πεζοπορίας με τα διαλείμματα, γύρω στις 3 ώρες.
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στην περιοχή ΠΛατανάκια – Πανοράματος, ΒΑ του Πανοράματος και στη θέση (πατώντας CTRL και κλίκ) https://goo.gl/maps/SZ3kHk51WDo για την Κυριακή 03 Απριλίου 2016 και ώρα 11:30. Συνεχίζετε μετά το πανόραμα στο δρόμο προς Χορτιάτη και έξω από το Πανόραμα υπάρχει μία μεγάλη στροφή προς τα δεξιά και μετά μία δεύτερη προς τα αριστερά. Μετά τις στροφές υπάρχει μία πινακίδα προς Πλατανάκια. Μπείτε σ’ αυτό τον δρόμο και ακολουθήστε τις πινακίδες μέχρι το παρκινγκ του εστιατορίου. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο εκκίνησης. Επιβοηθητικά, για οικονομία κινήσεων και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από 10:45 μέχρι 11:00, Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:
https://sites.google.com/site/periballontikosoreokastrou
https://www.facebook.com/perivallontikosoraio?fref=ts
e-mail: peri.pol.oreokastro@gmail.com

Μοίρασε το άρθρο!