Ο Μητσοτάκης με Τσιόδρα θα κάνει νέες ανακοινώσεις – Σκέψεις για ολικό lockdown

Σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα προχωρήσει αύριο, στις 12 το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, με φόντο την δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, αλλά και την αύξηση στον αριθμό των διασωλημένων ασθενών, γεγονός που επιβαρύνει το σύστημα Υγείας.

Χθες, καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο είχαν επιβεβαιωθεί 2.166 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός είχε φτάσει 44.246. Δραματική ήταν και η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, που ανήλθαν σε 169.

Ανοικτό θεωρείται το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο να απαγορευθούν οι μετακινήσεις από και προς τις “κόκκινες” περιοχές προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει γενικευμένο  lockdown..Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γενικευμένο lockdown έπεσε στο τραπέζι από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι μετέφεραν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές μεγάλες πόλεις της χώρας και πλέον είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να ανακοινώσει μια απόφαση που, μέχρι τώρα, ήθελε πάση θυσία να την αποφύγει. 

Μοίρασε το άρθρο!