Ο Κέδρος της Δονούσας στις καλύτερες παραλίες του κόσμου για το Forbes

Ανάμεσα στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου φιγουράρει η παραλία του Κέδρου στη Δονούσα για ακόμη μια φορά, σύμφωνα τουλάχιστον με το διάσημο περιοδικό Forbes.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το λιμάνι του νησιού, οι επισκέπτες μπορούν να κατευθυνθούν στη μαγευτική παραλία με λευκή άμμο μέσα από ένα φιδίσιο μονοπάτι, με αμάξι, λεωφορείο ή και με καραβάκι.

Ο Κέδρος χαρακτηρίζεται από το βαθύ μπλε των νερών του, τους (λιγοστούς) κέδρους που χαρίζουν σκιά, αλλά και τα απομεινάρια του αντιτορπιλικού «Orion» στο βυθό, που περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Πρόκειται για μια «οργανωμένη ανοργάνωτη» παραλία για κάμπινγκ στο νησί, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να προμυθεύονται με τα απαραίτητα από το μικρό beach bar που λειτουργεί λίγο πιο πίσω.

Οι υπόλοιπες παραλίες στη λίστα του Forbes είναι:

1.Pink Beach, Flores, Ινδονησία

Ένα από τα highlights της Ινδονησίας, είναι ξεκάθαρο γιατί δόθηκε το όνομα Pink Beach στη διάσημη παραλία. Τα μικροσκοπικά κόκκινα κοραλλιογενή θραύσματα αναμειγνύονται με τη λευκή άμμο της παραλίας για να προσδώσουν μια ροζ απόχρωση, ενώ η θέα από την παραλία είναι μαγευτική.

2. Pass Island, Coron, Φιλιππίνες

Για πολλούς, η παραλία αυτή χαρακτηρίζεται ως η επιτομή του επίγειου παραδείσου, και αν φτάσετε αρκετά νωρίς το πρωί, θα μπορείτε να απολαύσετε το νησί ακόμη και ολομόναχοί σας. Οι παραλίες λευκής άμμου του νησιού θεωρούνται οι πιο λευκές της περιοχής, ενώ το ρηχό νερό είναι ιδανικό για κολύμβηση με αναπνευστήρα και αναζήτηση κοχυλιών.

3. Παραλία San Onofre State, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Ίσως η καλύτερη παραλία της περιοχής της Καλιφόρνια για επισκέψεις για κολύμπι και ηλιοθεραπεία από το πρωί ως το βράδυ. Αν θέλετε να περάσετε όλη την ημέρα στην παραλία, το “San-o” είναι ένα ιδανικό μέρος για όλη την οικογένεια, παρά το κόμιστρο των 15 δολαρίων που πρέπει να πληρώσει κανείς για την είσοδό του. 

 4. Παραλία Seme, Καμερούν

Η παραλία Seme στο Καμερούν, στο χρώμα του καφέ, αποτελεί ένα ιδανικό μέρος χαλάρωσης και συνάντησης με τον τοπικό πολιτισμό και τις παραδόσεις του. Οι ταξιδιώτες και οι ντόπιοι έρχονται εδώ για να απολαύσουν φρέσκο παγωμένο γάλα καρύδας, για να παίξουν ποδόσφαιρο στην άμμο και για να θαυμάσουν την ομορφιά της ηφαιστειακής άμμου.

5. Paje, Ζανζιβάρη

Η παρθένα λευκή άμμος στην Paje εκτείνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και είναι γεμάτη kitesurfers και ψαράδες. Ταυτόχρονα, διαθέτει ίσως την πιο πολύχρωμη και εντυπωσιακή υδρόβια ζωή ολόκληρης της περιοχής.

6. Cayes of Belize, Μπελίζ

Η περιοχή Cayes του Μπελίζ είναι το σπίτι του δεύτερου μεγαλύτερου κοραλλιογενούς υφάλου στον κόσμο. Είναι ιδανική για δραστηριότητες όπως η ιστιοπλοΐα και η κολύμβηση με αναπνευστήρα, ενώ επίσης προσφέρεται για κάμπινγκ.

7. Phi Phi Islands, Ταϋλάνδη

Τα νησιά Phi Phi στην Ταϊλάνδη είναι από τους πιο διάσημους προορισμούς στον κόσμο και όχι άδικα. Εάν μπορείτε να αντέξετε τα τεράστια πλήθη που συρρέουν καθημερινά φτάνοντας νωρίς, θα ανακαλύψετε και μόνοι σας γιατί αυτή η παραλία είναι τόσο αγαπημένος προορισμός.

Απόδοση από το περιοδικό Forbes. 

Μοίρασε το άρθρο!