ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΕΛ, ΣΤΟ 3o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΕΛ, ΣΤΟ 3Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Κατά την διάρκεια των εργασιών του 3ου Συνεδρίου των ΑΝΕΛ, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις 11,12 και 13 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, ανεβαίνοντας στο βήμα, ανέφερε τα παρακάτω.

Το Συνέδριο είναι η κορυφαία πολιτική πράξη κάθε κομματικού κινήματος ή πολιτικού φορέα. Κατά την διάρκειά του μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες διατυπώνονται θέσεις και απόψεις όλων των συνέδρων, με στόχο την ανανέωση, την επιτάχυνση της πορείας του κόμματος αλλά και την καλύτερη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι σημαντικό ένα κόμμα ή κίνημα ή ένας πολιτικός φορέας να έχει διαρκή επικοινωνία με τον κοινωνικό περίγυρο, κάτι που εξασφαλίζεται μέσα από ένα συνέδριο. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι μέσα σε πέντε χρόνια το κίνημα των ΑΝΕΛ πραγματοποίησε το τρίτο Συνέδριό του. Άλλα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, σε χρονική περίοδο σαράντα δύο χρόνων πραγματοποίησαν μόνο δέκα συνέδρια το καθένα.

Στην συνέχεια, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας στην κυβέρνηση μεταξύ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Σύρριζα, δηλαδή ενός κόμματος της Κεντροδεξιάς και ενός της Αριστεράς. Με την συνεργασία αυτή υλοποιείται το όραμα μεγάλων πολιτικών ανδρών του παρελθόντος, όπως ο Aldo Moro, ο οποίος το 1978, μαζί με τον Enrico Berlinguer, προσπάθησαν να κάνουν πράξη τον λεγόμενο «Ιστορικό Συμβιβασμό» ανάμεσα στην Αριστερά και την Κεντροδεξιά, με στόχο την σωτηρία της Ιταλίας. Την προσπάθεια αυτή, όμως, δεν άφησε η εγκληματική ομάδα των «Ερυθρών Ταξιαρχιών» να πραγματοποιηθεί, δολοφονώντας άνανδρα μετά από πολυήμερη ομηρία τον Aldo Moro, ιστορικό ηγέτη της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Έλληνα οραματιστή, τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος υποστήριζε ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και δεν μπορεί να εγκλωβιστεί. Δυστυχώς όμως είχε το ίδιο τέλος με τον Ιταλό πολιτικό ηγέτη. Δολοφονήθηκε από την «17 Νοέμβρη».

Ο χαρισματικός ηγέτης Πάνος Καμμένος κάνει πράξη αυτό που δεν μπόρεσαν οι δύο προηγούμενοι. Αυτή η συνεργασία πρέπει να προχωρήσει μπροστά, με γνώμονα το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας.

Τέλος, τόνισε ότι είναι σημαντικό να δίνει ο κάθε ένας από εμάς τους αγώνες του σε όλους τους χώρους, είτε στους χώρους της δουλειάς, είτε στο σωματείο, είτε στο καφενείο, για να προβάλει το έργο και τις θέσεις του. Όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είτε είναι μέλη του κινήματος, είτε φίλα προσκείμενοι σε αυτό έχουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Κινήματος.

Από το Γραφείο Τύπου.

Μοίρασε το άρθρο!