Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του ΚΕΡΑΥΝΟΥ και ΔΑΣΩ

Συμπλοκές παικτών και ξύλο στο Ωραιόκαστρο!

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρωινό παιχνίδι στο Ωραιόκαστρο, μεταξύ του Κεραυνού και της Νίκης Ευκαρπίας.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, οι παίκτες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου και της Νίκης Ευκαρπίας ήρθαν στα χέρια, με το ξύλο να πέφτει σύννεφο για πολλά λεπτά και το γήπεδο να έχει μετατραπεί σε ρινγκ! Για την ιστορία, ο Κεραυνός επικράτησε με 2-0 των Ευκαρπιωτών.

Έφυγαν με το διπλό από το Ωραιόκαστρο οι Ελπίδες Μακεδονικού αφήνοντας οριστικά εκτός play-off τον ΔΑΣΩ

Νίκη που ξεκαθαρίζει λίγο τα πράγματα στον 3ο όμιλο της Β κατηγορίας πέτυχαν οι Ελπίδες Μακεδονικού, με τον ΔΑΣ Ωραιοκάστρου να μένει με ελάχιστες πιθανότητες εισόδου στα play-off ανόδου.

Με αρκετό ήλιο και περισσότερο αέρα, που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ΔΑΣΩ και Ελπίδες Μακεδονικού ήρθαν αντιμέτωποι το απόγευμα της Κυριακής στο Ωραιόκαστρο, παρουσία αρκετού κόσμου.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε εξ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους, που κυκλοφορούσαν την μπάλα και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Γεωργούλα, αρχικώς με τετ-α-τετ που απέκρουσε ο Gross σε κόρνερ και έπειτα με φάση όπου ο φορ των Ελπιδών Μακεδονικού αστόχησε εξ επαφής ύστερα από παράλληλη σέντρα του Παπαδόπουλου. Ο ΔΑΣΩ προσπάθησε να παίξει με ταχύτητα όταν έκλεβε μπάλες, κέρδισε foul σε καλά σημεία, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες.

Νωρίς στο δεύτερο μέρος, πάντως, οι γηπεδούχοι κέρδισαν penalty σε ανατροπή του Μπεκιράι από τον Misku. Ο αρχηγός του ΔΑΣΩ ανέλαβε και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, όμως ο τερματοφύλακας των Ελπιδών Μακεδονικού απέκρουσε και με διπλή προσπάθεια έδιωξε την μπάλα μακρύα με εντυπωσιακό τρόπο, αφαιρώντας από τον Μπεκιράι τη δυνατότητα να σκοράρει παίρνοντας το…rebound.

Στο 75ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι, που άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους, άνοιξαν το σκορ, όταν ο Χούφτας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Gross, υποδεχόμενος στο δεύτερο δοκάρι την εκτέλεση foul του Χαϊδευτού. Ο ΔΑΣΩ ανέβηκε και πίεσε, δίχως όμως αποτέλεσμα και καθαρές τελικές φάσεις, ενώ οι Ελπίδες Μακεδονικού έβγαιναν πολλάκις στην κόντρα, σπαταλώντας όμως τις ευκαιρίες. Τελικά, ήταν ο Ανδρέας Παπαδόπουλος εκείνος που δεν αστόχησε, σκοράροντας στο 92′ από δύσκολη γωνία το 2-0.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, διαμαρτύρονται για την απόφαση του διαιτητή να μην δείξει δεύτερη κίτρινη στον Misku (η πρώτη είχε δοθεί στο penalty) όταν καταλόγισε εις βάρος του foul επάνω στον Πόκα και ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στο 0-1.

Με το αποτέλεσμα αυτό πάντως, οι Ελπίδες Μακεδονικού διατήρησαν τη θέση τους στα play-off – ισοφαρίζοντας τον Άτλαντα Αμπελοκήπων-Μενεμένης (έχασε από τους πρωτοπόρους Κανονιέρηδες 3-4) – και την απόσταση ενός βαθμού από Αστέρα Αμπελοκήπων και Ακαδ. Ποδ. Γ. Κούδας. Αντίθετα, ο ΔΑΣ Ωραιοκάστρου έμεινε «κολλημένος» στους 34 βαθμούς, 11 πίσω από τη ζώνη των play-off και θεωρείται πλέον απίθανο να προλάβει το τρένο τους, μιας και θα πρέπει να ξεπεράσει τόσο Ελπίδες Μακεδονικού ή Άτλαντα, όσο και την Ομόνοια που καραδοκεί για τη δική της είσοδο στο μίνι πρωτάθλημα.

ΔΑΣΩ (Μελεγγέλης): Gross, Λιοτήρης, Χαζιρτζόγλου, Κοτσικάρης, Φαρμάκης, Καφφές, Μπεκιράι, Κοντός, Εξαδάκτυλος, Στεφανίδης, Πόκα.

Ελπ. Μακεδονικού (Παπαϊωάννου): Misku, Μαυρομιχάλης, Στρίμπας Γ., Χούφτας, Τσαλταμπάσης, Χαϊδευτός, Γιαμπολδάκης Ν., Λεόνογλου, Γιαμπολδάκης Ηλ., Παπαδόπουλος, Γεωργούλας.

Μοίρασε το άρθρο!