Ναυάγιο του ΠΑΟΚ – Έχασε το Κύπελλο από την ΑΕΚ ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω

Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, καθώς γνώρισε πικρή ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ, ενώ έπαιζε μάλιστα με παίκτη παραπάνω από το 6ο λεπτό της αναμέτρησης!

Ο ΠΑΟΚ των 11 παικτών, των 21 τελικών προσπαθειών, του 70% κατοχής δεν κατάφερε να κερδίσει στον Βόλο, με την «Ένωση» να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος.

Τι συνέβη στον αγώνα

Με μία μεγάλη επέμβαση από τον Ντομινίκ Κοτάρσκι σε σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 4΄ και την αποβολή του Λάζαρου Ρότα στη συνέχεια της φάσης ξεκίνησε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι “ασπρόμαυροι” θέλησαν από τα πρώτα λεπτά να εκμεταλλευτούν την αποβολή του διεθνή μπακ στη φάση με τον Τάισον, έχοντας δύο ενδεικτικές φάσεις με Στέφαν Σβαμπ στο 11΄και πιο σημαντική αυτή του Ζοάν Σάστρε δύο λεπτά αργότερα με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει με υπερένταση.

Η ΑΕΚ στη συνέχεια προσπάθησε να απορροφήσει την πίεση των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου οι οποίοι συνέχισα ν να ψάχνουν το γκολ και με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ωστόσο η «Ένωση» ευτύχισε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Μουκουντί ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή του Κοτάρσκι έπειτα από στατική φάση την οποία κέρδισαν οι «κιτρινόμαυροι» και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο 26ο λεπτό του τελικού.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν να βρουν ξανά τα… μέτρα τους στον αγωνιστικό χώρο για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης πριν συμπληρωθούν τα 45΄του πρώτου ημιχρόνου και είχαν αξιοσημείωτες ευκαιρίες με τους Κωνσταντέλια στο 40΄που δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση έχοντας ωστόσο πολλά σώματα μπροστά του, αλλά με μεγαλύτερη αυτή του Ζοάν Σάστρε στο 42΄όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του ισπανού με τον ίδιο να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ των 10 τελικών έναντι 1 της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο και ενός ποσοστού κατοχής που άγγιζε το 70% δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ το οποίο θα έφερνε σε ισορροπία το παιχνίδι με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ.

Με ανούσια κατοχή έψαξε το γκολ ο ΠΑΟΚ, άντεξε και βρήκε το 2-0 η ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να συνεχίσει από εκεί που.. σταμάτησε ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ με τον Μπράντον Τόμας να επιμένει και να διεκδικεί τη μπάλα, ωστόσο το σουτ του Ντόουγκλας Αουγκούστο στη συνέχεια έφυγε ψηλότερα από όσο θα ήθελε και ο ίδιος ο βραζιλιάνος. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα και πιο συγκεκριμένα στο 48΄ο κεντρικός χαφ του ΠΑΟΚ δέχθηκε και μία αχρείαστη κάρτα κάτι που δημιούργησε αγωνιστικό πρόβλημα στους «ασπρόμαυρους» οι οποίο είχαν τα δύο χαφ τους με κάρτα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλοντας να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του, πέρασε στη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσσαλικού τους Αντρέ Βιεϊρίνια και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αλλάζοντας και τη διάταξη της ομάδας με τρεις παίκτες στην άμυνα Βιεϊρίνια, Ινγκανσον και Κουλιεράκη ενώ σε ρόλο φουλ μπακ πέρασαν ο Αντίγια Ζίβκοβιτς και Τάισον.

Ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα αυξήσει την πίεση του, αυτό δεν έγινε με ουσιαστικό τρόπο διατηρώντας τα ηνία της κατοχής αλλά μην μπορώντας να την μετουσιώσει σε γκολ με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προσπάθεια του Αουγκούστο ο οποίος από προνομιακή θέση και χωρίς μαρκάρισμα αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

Με τον χρόνο να πιέζει η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ, χωρίς να δημιουργήσει συνθήκες κινδύνου στα καρέ του ΠΑΟΚ, ενώ οι Θεσσαλονικείς αύξαναν με μαθηματική πρόοδο τις τελικές τους στην εστία του Στάνκοβιτς. Οι δύο τεχνικοί συνέχισαν τις επεμβάσεις από τους πάγκους τους με τον μεν Ματίας Αλμέιδα να θέλει να κρατήσει το αποτέλεσμα ενώ ο δε Λουτσέσκου με την είσοδο των Ελ Καντουρί, Τζίμα και Κεντζιόρα εξάντλησε όλες τις διαθέσιμες επιλογές του.

Η ΑΕΚ ωστόσο με όλο τον ΠΑΟΚ να έχει ανέβει ψηλά βγήκε μπροστά με τον με τον Πάολο Φερνάντες που προ ολίγου είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο βρήκε το 2-0 , καθώς ο Αργεντινός έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Στέφαν Τσούμπερ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60′ Γιόνσον), Πινέδα (60′ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Γκαρσία (60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (60′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (60′ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86′ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Τόμας.

Μοίρασε το άρθρο!