Μικρά στιγμιότυπα…από το Δημοτικό Συμβούλιο

.Την πρώτη της συνεδρίαση σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, είχε η Λία Δρόσου, παρουσιάζοντας στην οθόνη τον τρόπο λειτουργίας του, καθώς και τις υποχρεώσεις που έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Στην συζήτηση ο Π.Σκαρλάτος, ζήτησε τα θέματα να δίνονται πολύ πιο μπροστά, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για το σώμα, να επεξεργαστούν τις προτάσεις τους.

.Στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την καθυστέρηση των θεμάτων στα email των επικεφαλής των παρατάξεων, και παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από την πρόεδρο, είχαμε την αποχώρηση της παράταξης του Ανέστη Πολυχρονίδη, θέτοντας θέμα νομιμοποίησης του δημοτικού συμβουλίου. Έχουμε την αίσθηση ότι η αντίδραση ήταν υπερβολική, αν πάρουμε υπ όψιν μας ότι η Λια Δρόσου είναι στην πρώτη της θητεία, αλλά κυρίως ότι είναι μια νέα κοπέλα που φαίνεται να έχει μεγάλη όρεξη γι αυτό που κάνει, και σίγουρα θέλει τον χρόνο της. Ο Α.Πολυχρονίδης είναι ένας έμπειρος άνθρωπος στην αυτοδιοίκηση, με δύο δεκαετίες στη πλάτη του, και πραγματικά η αντίδραση του ξάφνιασε όλο το σώμα.

.Στην συνέχεια είχαμε το ανέκδοτο της βραδιάς με τον Η.Ζιακούλη να ανακοινώνει ότι επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, και εδώ να σημειώσουμε ότι το 95% έχει αποχωρήσει και έχουν μείνει στην ουσία οι τέσσερις, είναι ο Χ.Τερζής. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια ευχάριστη νότα, που ήρθε όμως να την χαλάσει η ανακοίνωση της προέδρου, της ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη, του Β.Καραστρίου και Σ.Μοδίτση, καταγγέλοντας  τις μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι τέσσερις, γράφοντας στην ουσία στα παλιά τους τα παπούτσια, το σύνολον των μελών.

.Από την πλευρά των πολιτών, οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν, για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ο νέος δήμαρχος, με το θέμα των λατομείων του Δρυμού και του Μεσαίου, για την καύση των σκουπιδιών στον Τιτάνα, για την μεταφορά του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο δάσος, και για τα πράσινα σημεία.

.Ο Γ.Παπακωνσταντίνου για το δάσος ζήτησε να υπάρχει και άλλη βοήθεια από επιστήμονες που γνωρίζουν το αντικείμενο, και κυρίως να γίνουν στοχευμένα όλες οι προσπάθειες, και τα δέντρα που θα κοπούν, να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη την ξυλεία για την χειμερινή τους θέρμανση. Για την μεταφορά του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, ήταν κάθετα αντίθετος, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στις μετακινήσεις, αλλά κυρίως θα ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω που θα έχει σαν αποτέλεσμα την οικιστική υποβάθμιση του Ωραιοκάστρου.

.Ο Π.Σκαρλάτος ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν διαβάστηκε η επιστολή της παράταξης του για την καύση των σκουπιδιών στον Τιτάνα, δείχνοντας ταυτόχρονα ότι είναι αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική. Για το θέμα του ΟΑΣΘ, είπε ότι αυτό θα το αξιολογήσουμε, και ανάλογα το όφελος του πολίτη, θα πράξουμε, ζητώντας συγχρόνως από τον νέο δήμαρχο να διαβάσει το πρόγραμμα της α.ν.α.σ.α. για το συγκεκριμένο θέμα. Τέλος ζήτησε να μάθει για πιο λόγο καταργήθηκε η αντιδημαρχία τεχνικών έργων, και για πιο λόγο αφού υπήρχαν οι πόροι, ο προηγούμενος αντιδήμαρχος οικονομικών, δεν φρόντισε για την επισκευή των οχημάτων.

.Με την σειρά του ο Γ.Εδιρνέλης επικεντρώθηκε στην σημερινή κατάσταση που είναι ο στόλος των απορριμματοφόρων, ζητώντας να πληροφορηθεί τον αριθμό των οχημάτων που βρίσκονται στον δρόμο, για το νερό της Μυγδονίας, αν η σημερινή διοίκηση έχει την άποψη με την προηγούμενη, ή θα πάμε στην Ε.Υ.Α.Θ. Για τα λατομεία ζήτησε να μην προτρέχουμε, γιατί δεν υπάρχει κάποια επίσημη εξέλιξη από κανένα φορέα, και αν αυτή θα υπάρξει, όλοι θα πρέπει να είμαστε αντίθετοι.

.Ο Α.Θεμελής είπε ότι είναι αντίθετος με την καύση των σκουπιδιών, είτε αυτή γίνεται δυτικά , είτε ανατολικά. Για την συγκοινωνία πρέπει κάποτε να υπάρχει Ενιαίος Δημοτικός Οργανισμός, εξέφρασε την απορία του, για το πως δόθηκαν διοικητικές θέσεις σε αποτυχημένους, σύμφωνα πάντα με αυτά που έλεγε προεκλογικά ο νέος δήμαρχος, για το νερό της Μυγδονίας που το πρόβλημα δεν είναι μόνο ποιοτικό, αλλά και ποσοτικό. Τέλος ζήτησε από τον Π.Τσακίρη, αν σε κάποια θέματα θα εκφράσει την αντίθετη άποψη από τον Τζιτζικώστα, την στιγμή που είχε την υποστήριξη του προεκλογικά.

.Τέλος ο Β.Καραστερίου αναφέρθηκε στο θέμα του ΟΑΣΘ, λέγοντας ότι κανένας δήμος δεν μπορεί να λύσει μόνος του το πρόβλημα, αλλά χρειάζεται η συνεργασία όλων. Για το νερό της Μυγδονίας εξέφρασε την απορία του για την συζήτηση που γίνεται, αφού υπάρχουν από την προηγούμενη διοίκηση τρεις γεωτρήσεις, που δίνουν διπλάσιο νερό από αυτό που καταναλώνεται.

.Ο νέος δήμαρχος Π.Τσακίρης, απάντησε σε όλα αυτά τα θέματα, λέγοντας ότι για το δάσος έγιναν οι απαιτούμενες  ενέργειες το καλοκαίρι, για το πρόβλημα της συγκοινωνίας έδειξε ότι κλείνει μάλλον προς την πλευρά του ΚΤΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αν αποτύχει ο ΟΑΣΘ. τι θα λέγαμε στους πολίτες. Για την αντιδημαρχία τεχνικών έργων, την επίβλεψη θα την έχει ο ίδιος με δύο συμβούλους. Για τα λατομεία, το σώμα θα πρέπει να δει τι συμφέρει στην κοινωνία, ο ίδιος πάντως προσωπικά είναι αντίθετος. Το νερό της Μυγδονίας θα συζητηθεί με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΩ, και κανένας δεν μας λέει, ότι αυτό που είναι σήμερα καθαρό, θα είναι και αύριο. Το Ωραιόκαστρο από την στιγμή που μπήκε στην ΕΥΑΘ, έλυσε το πρόβλημα, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι προσανατολίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Μοίρασε το άρθρο!