Με 2-1 η Ρεάλ την Μπάγιερ– Η Ατλέτικο νίκησε 1-0 τη Λέστερ– Νίκη στο Ντόρτμουντ με 3-2 η Μονακό

Ο νόμος του Ρονάλντο στο Μόναχο, 2-1 η Ρεάλ

Δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, τα πρώτα από τον Σεπτέμβριο στο Champions League, έδωσαν στη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη 2-1 με ανατροπή μέσα στο Μόναχο επί της Μπάγερν και συνάμα το απόλυτο προβάδισμα για την πρόκριση από τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τρία χρόνια μετά από την προηγούμενη νίκη της στο ίδιο γήπεδο για τα ημιτελικά του θεσμού, τίποτα δεν έδειχνε ότι οι “μερένγκες” θα έφταναν σε αυτήν την επιτυχία.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν αρκετά στιβαρή και προηγήθηκε με τον Αρτούρο Βιδάλ. Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, όταν ένα πέναλτι “δώρο” του Νίκολα Ριτσόλι κατέληξε πολύ ψηλά άουτ.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Πορτογάλος αρχισκόρερ της διοργάνωσης. Στο 47′ ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό σουτ και έφτασε τα 96 γκολ στο Champions League και μετά από μία σωρεία ευκαιριών στις οποίες ο Μάνουελ Νόιερ έλεγε σθεναρά “όχι”, ήρθε το 2-1 με κεφαλιά.

Κομβική στιγμή στον αγώνα και η αποβολή του Χάβι Μαρτίνεθ στο 61′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε τρία λεπτά, αμφότερες στο κέντρο, αμφότερες σε προσπάθεια να σταματήσει αντεπίθεση του Ρονάλντο.

Ο “δάσκαλος” Αντσελότι ηττήθηκε από τον “μαθητή” Ζινεντίν Ζιντάν και πλέον η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” έχει ένα πολύ μεγάλο φαβορί, τους κατόχους του τροπαίου.

 

Προβάδισμα με πέναλτι η Ατλέτικο

 

Ο πρώτος προημιτελικός του Champions League ολοκληρώθηκε με τις Ατλέτικο και Λέστερ να αφήνουν αμφότερες ικανοποιημένες τον αγωνιστικό χώρο του “Vicente Calderón”.

Η Ατλέτικο νίκησε 1-0, χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Αντουάν Γκριεζμάν, πέναλτι όμως δεν έγινε ποτέ, για την ακρίβεια έγινε φάουλ καθώς ο Ολμπράιτον ξεκάθαρα ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Γάλλο, όμως ο Γιόνας Έρικσον έδειξε την βούλα.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, είχαν πολλές τελικές, αλλά κυρίως με μακρινά σουτ, καθώς η Λέστερ αμυντικά κατάφερε να τους κρατήσει εκτός περιοχής, να μην τους δώσει τη δυνατότητα να κλασικές ευκαιρίες, με τον Γιοάν Μπεναλουάν να πραγματοποιεί εμφάνιση… έκπληξη.

Και οι “αλεπούδες” δεν είχαν ευκαιρίες, έτσι το 1-0 τους ικανοποιεί και τους δίνει πολλές ελπίδες για τη ρεβάνς, στην οποία θα επιστρέψει πιθανότατα ο Μόργκαν στην άμυνα, αλλά θα λείπει ο Χουτ, έτσι και πάλι θα παίξει ο Μπεναλουάν.

Νίκη στο Ντόρτμουντ με 3-2 η Μονακό

Σαφές προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League απέκτησε η Μονακό, καθώς νίκησε 3-2 την Ντόρτμουντ στο “Westfalenstadion”, με κορυφαίο τον Κιλιάν Εμ’Μπαπέ.

Ο 18άχρονος Γάλλος επιθετικός σκόραρε δύο φορές και έφτασε τα 4 τέρματα στην διοργάνωση, όλα στα νοκ-άουτ, καθώς είχε βρει δίχτυα και στα δύο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι στους “16”.

Η Μονακό έχασε πέναλτι με τον Φαμπίνιο πριν ανοίξει το σκορ ο Εμ’Μπαπέ, πέναλτι που έκανε ο Παπασταθόπουλος, ενώ το 0-2 έγινε με αυτογκόλ του Σβεν Μπέντερ.

Η Μπορούσια στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να παίξει ποδόσφαιρο, μείωσε με τον Ντεμπελέ, πληγώθηκε από το λάθος του Πίστσεκ που έφερε το 1-3 από τον Εμ’Μπαπέ και τελικά μείωσε ξανά με τον Καγκάουα για το τελικό 2-3.

Τα μέτρα ασφαλείας φυσικά ήταν ενισχυμένα, έπειτα από την τριπλή έκρηξη κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, που οδήγησε στην αναβολή του αγώνα τη Μεγάλη Τρίτη για λόγους ασφαλείας.

Ο Μαρκ Μπάρτρα υπέστη κάταγμα στο δεξί χέρι και υποβλήθηκε σε επέμβαση, έτσι οι παίκτες της Μπορούσια φορούσαν στο ζέσταμα μπλουζάκια για του ευχηθούν καλή δύναμη (δεν έχει πάντως κάτι σοβαρό).

πηγή sport24

Μοίρασε το άρθρο!