Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Η άμυνα του Άρη έμπαζε, ο Κουέστα… έβγαζε

Ο Χουλιάν Κουέστα έκανε το παιχνίδι της ζωής του και χάρη στον Ισπανό πορτιέρε ο Άρης κράτησε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 με την αποστολή του να γίνεται πλέον πολύ δύσκολη την επόμενη Πέμπτη στην έδρα του το «Κλεάνθης Βικελίδης». Απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Καμάτσο στο 94′ να βάλει τον Άρη γερά στο… κόλπο της πρόκρισης.

Η αλλαγή συστήματος σε 4-2-3-1 αντί του 4-4-2 δεν βοήθησε σε πολλά πράγματα τον Άρη που εμφανίστηκε φανερά ασύνδετος, άνευρος, κάνοντας πολλά λάθη στην αμυντική του γραμμή. Η Μακάμπι, από τη δική της πλευρά, άλλαξε κι αυτή σχηματισμό, έπαιξε με τριάδα στην άμυνα με τον Βλάνταν Ίβιτς να βλέπει την ομάδα του να φτιάχνει ευκαιρίες χωρίς να μπορεί να τις αξιοποιήσει και ο λόγος ήταν ο Κουέστα. 

Ο αρχηγός του Άρη σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις (δύο τετ α τετ) έδειξε τα αντανακλαστικά του και κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τον δείκτη του σκορ. Τη… ζημιά στους Κίτρινους έκανε στο 29′ ο Γιοβάνοβιτς που βρήκε γήπεδο ανοικτό μετά το αβίαστο λάθος του Ματέο Γκαρσία και τα κενά στην ανοργάνωτη άμυνα του Άρη.

Οι Κιτρινόμαυροι και επιθετικά δεν πήραν πολλά πράγματα στο παιχνίδι τους με εξαίρεση δύο καλές στιγμές του Μαντσίνι στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου ο Πέρεζ είχε… απάντηση και μία στο δεύτερο με το σουτ του Καμάτσο που έδιωξε και πάλι σε κόρνερ ο Ισραηλινός πορτιέρε. 

Ο Χερμάν Μπούργος, βλέποντας την προβληματική εικόνα της ομάδας του, έριξε στο παιχνίδι τον Μάνου Γκαρθία αρχικά, με τον Ισπανό μέσο στο ντεμπούτο του να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα και να παίξει κάθετα ψάχνοντας τον Γκρέι, ενώ επίσης άλλαξε και τους δύο εξτρέμ του, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Πάλμα και Καμάτσο που η αλήθεια είναι είχαν καλύτερη παρουσία από τους Μαντσίνι και Ιτούρμπε στο διάστημα που αγωνίστηκαν. 

Η Μακάμπι αν και έλεγχε το παιχνίδι, τόσο σε ρυθμό, όσο και σε κατοχή, δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ σε ανοικτό γήπεδο, κάτι που τελικά βρήκε τον τρόπο να σημειώσει σε σετ παιχνίδι, χάρη στο νέο ηγέτη και μεγάλο της αστέρι Εράν Ζαχάβι που στην επιστροφή του στο Τελ Αβίβ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 84′ σκοράροντας με όμορφο πλασέ από τα όρια της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα των Κιτρίνων.

Ο Άρης έψαξε και βρήκε άμεσα… αντίδραση έχασε αρχικά μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ με την κεφαλιά του Ντουκουρέ στο 85′ – έδιωξε σε κόρνερ ο Πέρεζ – και στο 94′ ο Καμάτσο απώλεσε την ευκαιρία της ζωής του όταν προ κενής εστίας και μετά από πάσο του Ντιόπ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της Μακάμπι. 

Το τελικό 2-0 δίνει στους Ισραηλινούς ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης με τον Άρη να πρέπει να αλλάξει πολλά μέσα σε μία εβδομάδα για να γυρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρεζ, Ζεράλδες, Χοζέζ (62′ Γκλουχ), Γεινί, Σαμπορίτ, Μπίτον (62′ Ναχμίας), Όβερεμ (92′ Ρίκαν), Γκλέιζερ, Κούβας (66′ Ζαχάβι), Κανιτσόβσκι, Γιοβάνοβιτς΄(66′ Πέριτσα).

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν (80′ Μαζικού), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Νταμπό (80′ Ντιόπ), Γκαρσία (49′ Μάνου Γκαρθία), Μαντσίνι (63′ Πάλμα), Ιτούρμπε (63′ Καμάτσο), Γκρέι.

Μοίρασε το άρθρο!