Κύπελλο Ελλάδας: ΑΕΚ – Λαμία και ΠΑΟΚ – Αστέρας στα ημιτελικά

ΑΕΚ – Λαμία και ΠΑΟΚ – Αστέρας οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα πρώτα ματς στις έδρες των δύο “Δικεφάλων”, οι οποίοι διεκδικούν θέση στον τρίτο διαδοχικό τελικό. Αίτημα του Αστέρα για ξένους διαιτητές, δεν έφεραν αντίρρηση οι άλλοι τρεις.

Την Παρασκευή (8/3) στις 12:00 διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τη Λαμία στο ένα ζευγάρι (πρώτο χρονικά όπως βγήκε από την κληρωτίδα), ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στο δεύτερο.

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις έδρες των δύο Δικεφάλων – Ολυμπιακό Στάδιο και Τούμπα αντίστοιχα – οι οποίοι οδεύουν για τρίτο διαδοχικό τελικό. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 αναμετρήθηκαν στον επεισοδιακό τελικό του Πανθεσσαλικού στο Βόλο, πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρόπαιο και στις δύο περιπτώσεις.

Σήμερα θα γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν Τετάρτη 3 ή Πέμπτη 4 Απριλίου, οι ρεβάνς Μεγάλη Τετάρτη 24 ή Μεγάλη Πέμπτη 25 του επόμενου μήνα.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Αστέρας, πριν από την κλήρωση, υπέβαλε αίτημα δια στόματος Γιώργου Μποροβήλου να διευθύνουν ξένοι διαιτητές τις τέσσερις αναμετρήσεις (πρώτα ματς και ρεβάνς). “Για την αξιοπιστία του θεσμού και από τη στιγμή που έχει επιλεγεί στα σπουδαία παιχνίδια να ορίζονται ξένοι. Είναι ένα εύλογο αίτημα”, υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Οι άλλες τρεις ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Λαμία) δεν έφεραν αντίρρηση. Απόφαση δεν ελήφθη, αλλά η αίσθηση που κυριαρχεί οδηγεί σε ξένους ρέφερι, κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει πρώτο το Sport24.gr.

ΤΥΠΙΚΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε την Πέμπτη (7/3) ότι ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας 2018-2019 θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου, αντί για τις 18 όπως είχε αρχικά οριστεί. Η μετάθεση προέκυψε ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν οι τέσσερις προαναφερθείσες ομάδες. Τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο ΠΑΟΚ ή ο Αστέρα, η ομάδα δηλαδή που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι.

ΑΕΚ ΚΑΙ ΛΑΜΙΑ ΜΑΖΙ, ΠΑΟΚ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 2013

ΠΑΟΚ και Αστέρας είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά και τη σεζόν 2012-2013. Τότε η ομάδα της Τρίπολης είχε περάσει στον τελικό, αλλά είχε χάσει το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

ΑΕΚ και Λαμία ήταν μαζί στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης της τρέχουσας σεζόν. Η ΑΕΚ προκρίθηκε ως πρώτη, η Λαμία ως δεύτερη. Μάλιστα βρίσκονται στον ίδιο όμιλο για τις τρεις τελευταίες διαδοχικές σεζόν!

Μοίρασε το άρθρο!