Ιδέες για το γιορτινό τραπέζι: Αρνί στη γάστρα με πατάτες

Oι γιορτές πλησιάζουν και έρχεται ο καιρός που θα πρέπει να βρείτε τι να μαγειρέψετε για τους αγαπημένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, θα σας δώσουμε μερικές ιδέες που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους και φέτος τα Χριστούγεννα. 

Σήμερα μαγειρεύουμε αρνί στη γάστρα με πατάτες! 

Υλικά

  • 1,5 κιλό αρνί πλάτη
  • Χυμό από 1,5 λεμόνι
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • Λίγη ρίγανη
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε στη γάστρα. Το αλατοπιπερώνουμε καλά πρώτα, το κάνουμε μασάζ με τη μουστάρδα και το «λούζουμε» με τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι.
  2. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες, κόβοντάς τες κυδωνάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και αυτές, προσθέτουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το νερό και το βούτυρο.
  3. Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά στη γάστρα.
  4. Χρόνος προετοιμασίας 15’ – Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 45’

Μοίρασε το άρθρο!