Θεσσαλονίκη: Τα πρώην Airbunb φέρνουν τσουχτερά ενοίκια στους φοιτητές

Η φετινή ιδιαιτερότητα είναι πως οι φοιτητές επιλέγουν διαμέρισμα ανάμεσα σε αρκετά διαθέσιμα ανακαινισμένα και επιπλωμένα ακίνητα.

Σε μια αγορά ακινήτων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, σε σχέση ακόμη και με πέρυσι, θα κληθούν φέτος να αναζητήσουν οι φοιτητές την πρώτη τους κατοικία στη Θεσσαλονίκη.

Η φετινή ιδιαιτερότητα είναι πως θα πρέπει να επιλέξουν διαμέρισμα, ανάμεσα σε αρκετά διαθέσιμα ανακαινισμένα και επιπλωμένα ακίνητα, τα οποία μέχρι πρότινος συγκαταλέγονταν μεταξύ των Airbnb που διαθέτει η Θεσσαλονίκη.

Δεδομένης της μειωμένης ζήτησης που είχε ξεκινήσει προ κορωνοϊού, τάση που πλέον έχει κορυφωθεί, πολλά διαμερίσματα έχουν περάσει από τη βραχυχρόνια μίσθωση στην παραδοσιακή.

Αυτό πάντως που επισημαίνουν άνθρωποι της κτηματαγοράς αν και τα προς διάθεση ακίνητα είναι ποιοτικά, εντούτοις προσφέρονται σε αρκετά τσιμπημένες τιμές για την εποχή που διανύουμε. 
Όπως λέει μιλώντας στη Voria.gr ο συνιδρυτής της Parthenon Real Estate, πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας Κώστας Γεωργάκος «υπάρχουν αρκετά καλά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη που πέρασαν από τη βραχυχρόνια μίσθωση στη μακροχρόνια. Ελάχιστα είναι πλέον τα μη ανακαινισμένα. Οι τιμές για ένα ανακαινισμένο επιπλωμένο διαμέρισμα από 30 έως 40τμ κυμαίνεται από 300 έως 400 ευρώ, ενώ για ένα μη ανακαινισμένο στα 250 ευρώ».

Πως διαμορφώνονται οι τιμές 

Για ένα διαμέρισμα επιπλωμένο και ανακαινισμένο από 40 έως 50 τμ δεν αποκλείεται ο ιδιοκτήτης του να ζητήσει από 400 έως 500 ευρώ, ενώ όσο αυξάνονται τα τμ τόσο οι τιμές τραβούν την ανηφόρα. Για ανακαινισμένο μη επιπλωμένο, είδος μάλλον δυσεύρετο, η τιμή για ένα στούντιο είναι περί τα 250 ευρώ, ποσό αντίστοιχο με το μη ανακαινισμένο διαμέρισμα. 

Οι τιμές μάλιστα για τα διαμερίσματα πρώην Airbnb είναι πανομοιότυπες είτε κανείς ψάξει στο κέντρο, είτε προς τα ανατολικά πχ. Βασιλίσσης Όλγας ή Τούμπα. 

Με τις τιμές να φαντάζουν αρκετά… αλμυρές, δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο εκ νέου η συγκατοίκηση προκειμένου δύο φίλοι φοιτητές να επιμεριστούν τα οικονομικά βάρη. 

Υπάρχει βέβαια και το άλλο ενδεχόμενο, αν οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να διαθέσουν τα διαμερίσματα τους, να μειώσουν τις τιμές. 

Είναι αξιοσημείωτο πάντως πως επί του παρόντος γονείς και φοιτητές τηρούν στάση αναμονής μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων που αναμένονται μετά τις 20 Αυγούστου.

 

Μοίρασε το άρθρο!