Η Κούβα αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια του Σαντιάγο, ολοκληρώθηκε ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της Κούβας.

Η τελετή ήταν απλή και κλειστή και σηματοδότησε το τέλος του εννιαήμερου εθνικού πένθους μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κούβας, στις 25 Νοεμβρίου, σε ηλικία 9ο ετών.

Όπως δήλωσε η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία εκπροσώπησε τη γαλλική κυβέρνηση στην κηδεία, «δεν εκφωνήθηκαν λόγοι».

Στην κηδεία παρέστησαν η οικογένεια του Φιντέλ Κάστρο, η κυβέρνηση και διάφοροι αξιωματούχοι.

Το Σαντιάγο είναι η περιοχή όπου ο Φιντέλ και οι άνδρες του άρχισαν τον ανταρτοπόλεμο εναντίον της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα που τελικά οδήγησε στην ανατροπή του το 1959.

Το κοιμητήριο βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας και έχει κλείσει εδώ και ημέρες για τους επισκέπτες προκειμένου να γίνουν όλες οι προετοιμασίες για την κηδεία του Κάστρο.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε μακριά από τις κάμερες των ξένων μέσων ενημέρωσης και «σφράγισε» το τέλος του 9ημερου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Σαντιάγο, μπροστά στην τέφρα του αδελφού του, ο Ραούλ Κάστρο, κάλεσε τους Κουβανούς να στηρίξουν την επανάσταση.

«Μπροστά στα απομεινάρια του Φιντέλ…υποσχόμαστε να υπερασπιστούμε την πατρίδα και τον σοσιαλισμό», είπε ο πρόεδρος της Κούβας και πρόσθεσε ότι ο αδελφός του, Φιντέλ «απέδειξε ότι, ναι, θα μπορούσαμε, ναι μπορούμε και ναι θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, απειλή, ταραχή στην απόφασή μας να χτίσουμε τον σοσιαλισμό στην Κούβα».

Ο Κάστρο ανέβηκε στην εξουσία μετά την επανάσταση του 1959, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος και επέζησε από δεκάδες απόπειρες δολοφονίας και ανατροπής του από την εξουσία.  Παραιτήθηκε από το αξίωμα του πριν μία δεκαετία, εξαιτίας της επιδεινούμενης κατάστασης της υγείας του, χρίζοντας διάδοχό του τον αδελφό του, Ραούλ.

Πηγή: mirror, telegraph, ΑΠΕ

Η Κούβα αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο [photos]

 

Ολοκληρώθηκε η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο

Η Κούβα αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο [photos]

Η Κούβα αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο [photos]

Η Κούβα αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο [photos]

Η Κούβα αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο [photos]

 

Ξεκίνησε η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο - ΦΩΤΟ

04/12/2016

Μοίρασε το άρθρο!