Ευρωλίγκα: Αυτές είναι οι ομάδες της σεζόν 2018-2019

Τα περισσότερα εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης πλησιάζουν στο τέλος τους κάτι που σημαίνει πως το τοπίο αναφορικά με τις 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος στην Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, 13 ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2018-19 είναι ήδη γνωστές, ενώ εννέα σύλλογοι θα παλέψουν μέχρι τέλους για τις εναπομείνασες τρεις θέσεις.

Στη γερμανική λίγκα, ο νικητής των τελικών ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και την Άλμπα Βερολίνου θα κερδίσει τον τίτλο εντός συνόρων, αλλά και το εισιτήριο για την κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη ομάδα θα προκύψει από το Final 4 της VTB λίγκας εκεί όπου θα αγωνιστούν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Χίμκι, η Ζενίτ και μία εκ των Ούνιξ Καζάν ή Νίζνι. Λαμβάνοντας υπόψιν πως η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει ήδη εγγυημένο συμβόλαιο, τότε η θέση για την Ευρωλίγκα θα πάει στην ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο ή στην φιναλίστ εφόσον η ΤΣΣΚΑ επικρατήσει στο τέλος.

Η τρίτη και τελευταία ομάδα θα προέρχεται από την ACB (Ισπανία) με την κατάσταση στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα να είναι λίγο πιο μπερδεμένη. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά, κάτι που σημαίνει πως η Ανδόρρα (6η στην κανονική διάρκεια), η Γκραν Κανάρια (5η) και η Βαλένθια (4η) διεκδικούν το εισιτήριο. Η Ανδόρρα γνωρίζει πως πρέπει να φτάσει μέχρι τους τελικούς ή να κατακτήσει το πρωτάθλημα για να βρεθεί αυτομάτως στην Ευρωλίγκα.

Την ίδια στιγμή, η Βαλένθια και η Γκραν Κανάρια βρίσκονται αντιμέτωπες στα προημιτελικά. Η ομάδα που θα επικρατήσει θα έχει το πλεονέκτημα ένταντι της Ανδόρρας εάν αμφότερες φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά και ολοκληρώσουν τη σεζόν τους χωρίς να προκριθούν στον τελικό ή χωρίς να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο χάρτης της Ευρωλίγκας (2018-19)

Οι ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα

Μπασκόνια

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός

Αρμάνι Μιλάνο

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Φενέρμπαχτσε

Αναντολού Εφές

Ζαλγκίρις Κάουνας

Η πρωταθλήτρια του Eurocup: Νταρουσάφακα

Η πρωταθλήτρια της ABA liga: Μπούντουτσνοστ

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας: Μπάγερν Μονάχου / Άλμπα Βερολίνου

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας ή η ομάδα με το καλύτερο πλασάρισμα: Ανδόρρα / Γκραν Κανάρια / Βαλένθια

Η πρωταθλήτρια της VTB league ή η ομάδα με το καλύτερο πλασάρισμα: Χίμκι, Ζενίτ, Ούνιξ Καζάν, Νίζνι

eurohoops.net

Μοίρασε το άρθρο!